Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş İlk Yabancı Transferini Lawson ile Yaptı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex, ilk yabancı transferini yapıyor.

Siyah beyazlılar Dedric Lawson ile önümüzdeki sezon için anlaşmaya vardılar.

2.06 metre boyunda olan 23 yaşındaki Lawson, Güney Kore ekiplerinden Goyang Orions takımında ortalama 22.8 dakika süre alırken 16.4 sayı, %36.9 3sayı, 7.9 ribaund, 2.0 asist, 1.2 blok, 1.2 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Beşiktaş Icrypex Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Birleşik Amerikalı basketbolcu Dedric Lawson ile sözleşme imzaladı.

2019 yılında Kansas Üniversitesi’nden mezun olan Dedric Lawson, geçtiğimiz sezonu Güney Kore ekibi Goyang Orions’ta geçirdi.

Dedric Lawson kimdir?

1 Ekim 1997 ABD doğumlu, 206 cm boyunda olan Dedric Lawson power forvet pozisyonda görev almaktadır. 2019 yılında Kansas Üniversitesi’nden mezun olan başarılı uzun buradaki son yılında 36 kez forma giydiği kolej ligini; 19.4 sayı, 10.3 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarıyla tamamladı.

2019-2020 sezonunda Austin Spurs forması ile NBA G-League’de 41 karşılaşmada görev alan Dedric Lawson; 13.3 sayı, 8 ribaund ve 1.4 asist ortalamalarıyla oynadı.

2020-2021 sezonunu Güney Kore ekibi Goyand Orions’ta geçiren Birleşik Amerikalı uzun, burada 58 lig maçında görev aldı ve 16.4 sayı, 7.9 ribaund, 2 asist ortalamalarıyla sezonu tamamladı.

Dedric Lawson, 2021-2022 sezonu öncesinde Beşiktaş Icrypex takımımız ile sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Spor Kulübü

EDİTÖR YORUMU:

2019 Kansas çıkışlı olan ve sonrasında G-League’de Austin Spurs forması giydikten sonra geride bıraktığımız sezonu Güney Kore Ligi’nde tamamlayan Lawson dış şut tehditi ile öne çıkan hem 4 hem de 5 numarada süre alabilen bir uzun. Gerek ceza üçlüklerinde gerekse ikili oyunlarda dışarı açılarak bulduğu şutlar en önemli artıları diyebiliriz. Bununla beraber yüzü dönük de tehditi yüksek bir uzun, top tekniği yüksek ve çembere kıvrılabiliyor penetre ederek. Geçiş hücumlarında da yüksek motoru sayesinde bitirici rolünde faydalı oluyor. İyi bir skor opsiyonu olmasına rağmen önce takımı düşünen, bencil olmayan, pas vermeyi bilen ve seven bir oyuncu. Hücum ribaunlarındaki katkısının da ortalama üstünde olduğunu söyleyebiliriz. Savunma tarafında ise toplu oyuncunun karşısında iyi durduğunu, uzun kollarını kullanarak hem top çalma hem de pas araları konusunda faydalı olduğunu biliyoruz. Bunun yanında ikili oyun savunmasında da fena iş çıkarmıyor, bacakları ağır değil ve adam değişmelerde guardların karşısında kalabiliyor.

Gelelim eksilerine. Öncelikle fiziksel teması fazla sevmeyen, pota altında oynamak istemeyen bir uzun. Bu da onun alçak postta bir tehdit olmaması anlamına geliyor elbette. Evet elit bir atlet değil ama mevcut özellikleri ile aslında pota altında faydalı olabilecek, orada da üretebilecek bir uzun ama daha çok orta mesafe ya da dış şutlara odaklanmış olarak oynuyor. Şutuna da gereksiz çok güveniyor ve halen istikrarlı bir şutör değil, maç ve maç hatta maç içerisinde bile inişler çıkışlar yaşıyabiliyor yüzdeler anlamında. Savunma tarafında ise fiziksel anlamda biraz eksik kalıyor alçak postta, zaten teması da fazla sevmediği için burada kolay lokma oluyor diyebiliriz. Ribaundlarda da iyi değil, mentalite olarak topu takip etmesi ve box-out’u öncelikli olarak düşünmemesi verimliliğini düşürüyor bu alanda. Diğer taraftan takım savunmasında taktiksel anlamda kendisini geliştirmesi şart, rotasyonlarda sorun yaşayabiliyor ve topsuz savunmada ortalama seviyede bir isim olduğunu belirtmek lazım.

Beşiktaş geçen sezon olduğu gibi 3 yabancı ile yola çıkacak gibi görünüyor, yine genç yerli isimlerin ağırlıkta olduğu bir kadro izleyeceğiz. Bu kadroya uyum sağlaması açısından, özellikle enerji ve gençlik ateşi bakımında Lawson doğru bir hamle gibi görünüyor. Hücumda potadan uzak oynamayı sevmesi onu daha çok 4 numarada görmemize neden olabilir ama savunma ve ribaundlar konusunda kendisini geliştirmesi gerekiyor ki Beşiktaş da onu biraz yatırım amaçlı aldı büyük olasılıkla. Son olarak Daçka’da geçtiğimiz sezon izlediğimiz Grant Jerrett benzeri bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim ama tabi ondan çok daha tecrübesiz bir isim ki bu onun ilk Avrupa deneyimi olacak bildiğiniz üzere.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …