Güncel Haberler

Yeni Fenerbahçe Euroleague Sezonunu Farklı Açtı (VİDEO)

Turkish Airlines Euroleague ilk hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, konuğu Kızıl Yıldız karşısında baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 77-63’lük skorla kazanmayı başardı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe Beko sezon olabilecek en iyi şekilde başladı. Yeni, yenilenmiş bir kadro, takımdaki yeni roller… Ama bu kadar yeniliğe rağmen beklenenden çok daha uyumlu bir takım vardı karşımızda. De Colo’nun liderliğinde zaman zaman bir ya da iki pas üzerinden oynana akıcı geçiş hücumları, hareketli set hücumları, üçgen hücumlar özetle NBA kokan serbest ve yaratıcı bir sistem izlettiler bize ilk maçtan. Brown ile Deo Colo’nun hücumdaki uyumu henüz tamamlanmış durumda değil elbette ama iyi sinyaller var, özellikle ikinci yarı ile beraber oyunun kendisine gelmesini bekleyen Brown hem açık alanda hem de set hücumlarında lider değil, ikinci skorer, ikinci yop yönlendirici rolünü daha iyi benimsedi, daha verimli oynadı. İlk maç gösterdi ki Brown-De Colo ikilisinin sağlayacağı uyum yeni Fenerbahçe’nin seviyesini belirleyecek temel faktör olacak. Bir diğer dikkat çeken nokta ise De Colo’nun savunmada da sergilediği gayret ve yüksek mücadeleydi. Hamilton ve Vesely’nin çember koruyucu olarak ortaya koydukları etkinlik, aynı zamanda Vesely ile Barthel birlikteliğinin iki pota altındaki verimliliği de gözlerden kaçmadı. Son bölümde takımda bir yorgunluk vardı, bunun nedeni koç Kokoskov’un rotasyonu genişletmemesiydi. Sonuçta o da takımı maç ve maç tanıyacak, ilerleyen maçlarda elindeki geniş kadroyu da daha verimli kullanacaktır.

Fenerbahçe’de Lorenzo Brown 17 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, Edgaras Ulanovas 13 sayı, 2 ribaund, Nando De Colo 12 sayı, 3 ribaund, 7 asist ve Ali Muhammed 11 sayı, 2 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Kızıl Yıldız cephesinde ise Jordan Loyd 15 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ve Langston Hall 12 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile direnmeye çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius, Merkezefendi Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin 68-93 gibi net bir …

Bir Yorum

  1. Fenerbahçe’yi sahada bu kadar derli toplu görmek beni baya şaşırttı. Türk basketbolu adına sevindirici bir gelişme oldu bizler için, ancak kimse çıtayı çok yukarılara koymasın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir