Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (1.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2020-21 sezonu ilk haftası geride kaldı. Temsilcilerimizde Anadolu Efes konuk ettiği Zenit’e 69-73’lük skorla kaybederken, diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise konuk ettiği Kızıl Yıldız’ı 77-63 gibi net bir skorla geçerek sezona galibiyetla başlamayı başardı.

Gelin birlikte sezonun ilk haftasını mercek altına alalım ve ödülleri sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Daha ilk haftadan çok kaliteli ve çekişmeli maçlar izledik Euroleague sahnesinde ama bunlar arasında bir maç vardı ki adeta erken Final Four kapışması niteliğindeydi. İşte o maçın galibi, güçlü konuğu CSKA Moskova’yı 76-66’lık skorla geçen FC Barcelona da haftanın takımı ödülünü en çok hakeden ekip oldu. Koç Saras yönetiminde ilk Euroleague maçına çıkan Katalan ekibi, rakibin Milutinov’dan yoksun olmasını çok iyi değerlendirerek boyalı alanda Davies’i en verimli şekilde kullandı. Ayrıca hem kanatta Abrines’i hem de 4 numarada Shengelia gibi iyi bir savunmacı karşısında Mirotic’i çok iyi kullandılar. Takım olarak savunmada dirençli ve sert oynayan, hücumda da Calathes’in liderliğinde iyi organize olan Barça, bu sezon neden en güçlü şampiyonluk adaylarından biri olduğunu daha ilk maçtan herkese göstermiş oldu.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Haftanın takımı ödülünü her ne kadar Barcelona’ya vermiş olsak da kendi sahasında güçlü Real Madrid’i deviren TD Systems Baskonia‘yı da unutmamak lazım. Bu galibiyetin kuşkusuz temel mimarı olan, özellikle son çeyrekte sergilediği müthiş oyunla takımını tam anlamıyla sırtlayan Pierria Henry 23 sayı, 2-4 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 32 verimlik puanı istatistikleri ile haftanın MVP’si ödülünü sonuna kadar hakeden isim oldu. Sadece istatistik kağıdında gördüğümüz hücum performansı ile değil, savunmada da Real’in yıldız guardları karşısında ortaya koyduğu diri savunmayla da alkışları toplayan isim oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak en yüksek verimlilik puanı elde eden oyunculara göre seçilmitir.)

Pierria Henry (TD Systems Bsakonia): 23 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 32 verimlik puanı
Simone Fontecchio (Alba Berlin): 16 sayı, 8 ribaund, 27 verimlilik puanı
Angelo Caloiaro (Maccabi Tel Aviv): 18 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik puanı
Kevin Pangos (Zenit): 23 sayı, 7 asist, 25 verimlilik puanı
Alex Abrines (FC Barcelona): 13 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Mijatovic, Tofaş Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Tofaş karşısında zorlansa da son nefeste 93-95’lik skorla …

Bir Yorum

  1. Barceolana çok iyi ve alternatifli bir kadro kurdu. Bunu da ilk maçtan gösterdiler. Sonuna kadar götürmek isteyeceklerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir