Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (10.hafta)

7DAYS EuroCup‘da normal sezonun son haftası olan 10. haftayı geride bıraktık.

Temsilcilerimizden Bahçeşehir’in formalite maçına çıktığı ve Bursaspor’un takımdaki covid vakaları nedeniyle maçının ertelendiği haftayı gelin her zamanki gibi birlikte mercek altına alalım ve haftanın ödüllerini sahiplerine dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Pandeminin gölgesi her lig gibi EuroCup’ın da üstündeki etkisini sürdürüyor kuşkusuz. Ama bazı takımlar bu durumdan en az şekilde etkilenmeyi başarıyorlar. İşte bu ekiplerden biri de kuşkusuz Lokomotiv Kuban. Hem pandeminin etkileri hem de yıldız uzunları Williams’ın sakatlığına rağmen etkili performanslarını sezon başından bu yana sürdürmeye devam ediyorlar. Normal sezonun son maçında da EuroCup’da kendileri gibi favoriler arasında yer alan Monaco karşısında kaliteli bir basketbol sergilediler. Hem savunmada hem de hücumda ne kadar özel bir takım olduklarını tekrar gösterdiler ve kazanarak grubu 2. sırada bitirdiler. Bu sonuç da bir kez daha gösterdi ki Kuban, Bologna ile beraber bu sezon EuroCup’ın en güçlü favorilerinden biri konumunda.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Assem Marei (Levallois): 24 sayı, 15 ribaund, 3 asist, 37 verimlilik
Jamal Jones (Bahçeşehir): 26 sayı, 5-5 3sayı, 6 ribaund, 36 verimlilik
Erick Green (Bahçeşehir): 21 sayı, 4-7 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik
Nenad Dimitrijevic (Badalona): 23 sayı, 2 asist, 27 verimlilik
Clevin Hannah (Andorra): 27 sayı, 4-9 3sayı, 2 ribaund, 4 top çalma, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Normal sezonun son haftasında MVP koltuğunda tanıdık bir isim oturuyor. Levallois ile her geçen maç performansını arttıran Mısırlı tecrübeli uzun Assem Marei, takımını Brescia karşısında galibiyete taşıyan isim oldu. Daha önce ülkemizde Karşıyaka forması da giymiş olan, yakından tanıdığımız uznu takımına alışmaya başladı ve sezonun bu kritik döneminde de dikkat çeken performanslar sergiliyor. İtalyan ekibinin Cline ve Ristic gibi önemli uzunlarına karşı da özellikle boyalı alandaki sırtı dönük hücumları ve doğru pozisyon alarak topladığı ribaundlarla net bir üstünlükkurmuştu. 24 dakika sahada kalan Marei, 24 sayı üretirken istatistiklerine 15 ribaund, 3 asist ekledi ve 37 verimlilik puanına ulaşarak bu haftanın en değerli oyuncusu oldu.

Assem Marei - Boulogne Metropolitans 92 (photo Metropolitans - Olivier DAlmeida) - EC20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …

Bir Yorum

  1. Kuban bu sezon Eurocup’ı sonuna kadar kovalayacaktır. İyi takım kurdular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir