Güncel Haberler

Harden’ın 2 Seçenek Arasında Tercihini Yapması Bekleniyor!

NBA‘de yaz döneminin merakla cevabı beklenen sorularından birisi James Harden‘ın kariyerini nasıl şekillendireceği.

Bildiğiniz üzere yıldız oyuncu Philadelphia 76ers ile devam eden kontratındaki 36 milyon dolarlık oyuncu opsiyonunu kullanmayı reddetti ve serbest kalıyor. Dolayısıyla da kariyerine hangi takımda devam edeceği büyük merak konusu.

The Athletic’de yer alan habere göre tecrübeli yıldız bu yaz, yoluna 76ers ile mi yoksa Houston Rockets ile devam edeceğine karar verecek. Haberde Harden’ın ailesinin Houston’da yaşadığı ve Rockets’ın 60 milyon doların üzerinde bir maaş bütçesi olduğu hatırlatıldı.

Diğer taraftan Sixers’da kalırsa, ilk şampiyonluk yüzüğünü elde edebilmek adına şansı büyük. Doğu ekibi elinde MVP Embiid olduğu için yeni sezonda da şampiyonluk kalibresindeki ekiplerden biri olacak.

33 yaşındaki Harden’ın 4 yıllık bir sözleşme istediği biliniyor ve 1 yıllık oyuncu opsiyonunu da zaten bu nedenle, daha uzun süreli bir sözleşme bulabilmek adına reddetmiş durumda.

Kariyerinde 10 kez All-Star seçilme başarısı gösteren Harden, bu sezon 21.0 sayı, 6.1 ribaund, 10.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Daha önce tam 8 yıl boyunca Rockets’ın başarısı için mücadele eden Harden, orada 621 tane normal sezon maçında boy göstermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …