Güncel Haberler

Larkin’siz Anadolu Efes’in Tadı Tuzu Yok! (VİDEO)

Turkish Airlines Euroleague 2020-21 sezonu açılış maçında temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de konuk ettiği Zenit karşısında maalesef 69-73’lük skorla yenilmekten kurtulamadı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Zenit’de Kevin Pangos 23 sayı, 7 asist ile en skorer isim olurken, diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim ise 14 sayı, 5 ribaund ile K.C. Rivers oldu.

Sakatlığı nedeniyle Shane Larkin’den yoksun olan Anadolu Efes cephesinde ise Vasilije Micic 17 sayı, 9 asist ile öne çıkarken, Krunoslav Simon 14 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Rodrigue Beaubois 12 sayı, 3 ribaund, 2 blok ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes maça beklenenden daha iyi ve diri başladı. Özellikle Micic’in akıllı penetreleri karşısında savunmada zorlanan bir Zenit gördük. Ama hücumda ritm bulmaya başlayan ve Pangos liderliğinde iyi organize olan Rus ekibi üstünlüğü ele aldı. Micic’in penetreleri karşısında yardım savunmalarını iyi yapan, işi sertleştiren Zenit ödülü aldı, skora yansıttı. İkinci çeyrekle beraber Beaubois’nın kenardan getirdiği enerji ile maça ortak olan temsilcimiz soyunma odasına 26-26 ile eşitlikle gitmeyi başardı. İkinci yarıya Simon’un da hücumda devreye girmesiyle iyi bir başlangıç yapan Efes, Pangos’un skorer oyunu karşısında zorlansa da son çeyreğe 5 sayı farkla, önemli bir avantajla girmeyi başardı. Ancak son çeyrekte Gudaitis ve Poythress liderliğinde savunmada vidaları iyice sıkan Zenit karşısında sadece zorlama birebirlere kalan, düzenden çıkan temsilcimiz skor üretmekte çok zorlandı. Diğer taraftan Micic’in 5 dakika kala dörtlemesi ve Doğuş’un da savunmada Pangos karşısında problem yaşamasıyla Kanadalı oyun kurucu sazı eline aldı, takımını galibiyete taşıdı. Son bölümde taktik fauller konusunda da zamanlama hataları yapan temsilcimiz maalesef Larkin’siz hiç tat vermedi…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …

Bir Yorum

  1. Larkin hem Anadolu Efes, hem de Türkiye için çok önemli bir basketbolcu. Dizinden geçirdiği ameliyatın ardından ona biraz şans vermemiz gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir