Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge Play-Off 1.Round Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun en heyecanlı bölümü geldi çattı, play-off eşleşmeleri başlıyor.

Ben de her zamanki gibi sizlere Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri analiz edeceğim. Keyifli okumalar.

Statü gereği play-off’lar öncesi istediğimiz kadar değişiklik yapmamız izin veriliyor. Ama tabi ben 34. haftada da kadromuzda bulunan bazı isimleri kadroda tutmaya devam edeceğim.

Öncelikle gelin yolları ayıracağımız isimlere bir göz atalım:

  • Rokas Giedratis, Achille Polonara ve Jordan Mickey takımları Baskonia ve Khimki play-off yapamadıkları için yolları ayıracağımız isimler arasında yer aldı.
  • Ayrıca Will Clyburn ile de performansını beğenmediğim için yolları ayırıyorum. Yeniden bir yapı kurmaya çalışan CSKA’da kendisine iyi bir yer edinemedi, istikrarsız.

Şimdi gelelim kadroya yeni eklediğimiz isimlere:

  • Öncelikle kısa forvet pozisyonuna sezonun tartışmasız bu pozisyondaki en verimli ve istikrarlı ismi Vladimir Lucic‘i ekliyoruz. FC Bayern Munich, seriye ev sahibi avantajı olmadan başlıyor ama koç Trinchieri’nin ekibinin sezon içerisinde sürprizlere imza attığını çokça kez gördük, ilk maçta dirençleri yüksek olacaktır ve sezon ortalama 18.9 olan Sırp forvetin yine bizlere 20 puana yakın getirmesini bekliyorum.
  • Fenerbahçe Beko takımdaki covid vakaları ve Vesely’nin sakatlığıyla beraber play-off serisi öncesi ciddi yaralar aldılar. Ama yine de Moskova’daki ilk maça dirençli ve agresif çıkmalarını bekliyorum. Fransız yıldız Nando De Colo‘nun da eski takımına karşı ekstra motive olacağını, sezon ortalaması olan 20 puanı yakalayabileceğini düşünüyorum.
  • Forvet pozisyonuna yaptığımız bir diğer ekleme de Shavon Shields olacak. Bu sezon koç Messina’nın başarılı sisteminde kilit rollerden biri kuşkusuz Danimarkalı forvetindi. Olimpia Milano‘nun haftasonu oynadığı sın lig maçında da 35 sayı atarak kariyer rekoru kırdı, ne kadar formda olduğunu gösterdi.
  • Son eklememiz ise uzun rotasyonuna olacak. Bu sezon FC Bayern Munich‘in başarısında büyük pay sahibi olan isimlerden Jalen Reynolds istikrarı, güçlü fiziği, savaşçı kimliği ve pota altındaki yüksek yüzdeli bitiriciliği ile ligin en güvenilir uzunlarından biri oldu. Milano karşısında da koç Trinchieri’nin pota altında en güvendiği isim olacak ve ortalamalarına yakın şekilde 15-17 puan getirmesini bekliyorum bize.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …

Bir Yorum

  1. Tam nokta atışı bir transfer olacak. Topla oynamayı çok seven bir guard değil. Kafasında her zaman hücum var.