Güncel Haberler

Vesely İndirime Yanaşmıyor! (Barça Pusuda)

Yeni sezon öncesi bütçesinde ciddi bir indirime giden Fenerbahçe Beko, bu indirimi bazı oyuncularına da yansıtmak istiyor.

Fenerbahçe Beko halihazırda 2 yıllık kontratı bulunan ve yıllık kazancı 2.4 milyon euro olan Jan Vesely‘den kontratında indirime gitmesini talep etmişti ama İspanyol kaynaklı Sport’un haberine göre Çekyalı uzun bu talebi reddetmiş durumda.

Haberin detaylarında bu gelişmelerin ardından Vesely’nin yakın zamanda takımdan ayrılabileceği ve pusuda bekleyen Barcelona‘nın yıldız uzun için devreye gireceği belirtiliyor.

Hatırlayacağınız üzere zaten ben de sizlerle bu haberi 24 Haziran’da paylaşmıştım.

2.13 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 8.6 sayı, 4.3 ribaund ve BSL’de ise 6.5 sayı, 4.3 ribaund istatistikleri ile mücadele ederken, iki kulvarda da en kötü Fenerbahçe performansını geride bırakmıştı. 

Tomic’i kaybeden ve halihazırda Davies dışında bir pivotu bulunmayan Barça’da Vesely’nin takıma sınıf atlatacağı bir gerçek. Öyle ki Davies ile beraber Fenerbahçe’de Udoh ile oluşturduğu ikiz kuleleri tekrarlayabileceklerini, Euroleague’i domine edebileceklerini düşünüyorum. Özellikle direksiyonda Calathes gibi etkili bir organizatörün olduğunu düşündüğümüzde hücumda da fark yaratacağını, Fenerbahçe’de yaşadığı düşüşün ardından toparlanmak adına kendisi için faydalı olacağını düşünüyorum. Bana göre Çekyalı uzunun tıpkı Sloukas, Kalinic, Datome gibi dönemi sonaerdi, Fenerbahçe’deki misyonunu doldurdu.

Yönetimin ısrar etmeyip yolları ayırmasının doğru olacağını ve ondan boşalacak 2.4 milyon euroluk bütçeyle bir hatta iki yıldız uzun alınarak Fenerbahçe’nin daha güçlü bir takıma dönüşebileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius, Merkezefendi Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin 68-93 gibi net bir …

3 Yorumlar

  1. Neden indirim yapsın ki tabi ki parasını alacak.

  2. Blog’un yazarına, ne kadar öngörüsüz bir yorum yaptığını anımsatmak isterim. Belki kendisi de bir itiraf yazısı yazmak ister.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir