Güncel Haberler

Miami Butler’ın Tarihi Performansı ile Kazandı, NBA Finallerine Renk Geldi!

NBA final serisi 3. maçında Miami Heat, Butler’ın tarihi performansı eşliğinde güçlü rakibi Los Angeles Lakers‘ı 104-115’lik skorla yenerek ilk galibiyeti aldı ve durumu 1-2 yaptı, seriye renk geldi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 23-26
2.çeyrek: 31-32
3.çeyrek: 26-27
4.çeyrek: 24-30

Miami’den anektodlar; Davis’in üzerine takım olarak hücum edilmesi ve Adebayo’nun yokluğunda erken faul problemi ile devre dışı bırakılması, bu sayede boyalı alanda üstünlüğü ele geçirilmesi, Lebron’a yapılan kollektif savunma ile top kaybına zorlanması, Butler’ın bir play-off maçında en az 40 sayı atıp triple-double yapabilen NBA tarihindeki 3. oyuncu olması (Diğer iki isim Lebron ve Jerry West)

Bir kez daha Adebayo ve Dragic’den yoksun oynayan Miami’de Jimmy Butler 40 sayı, 11 ribaund, 13 asist, 2 top çalma, 2 blok ile harika bir triple-double perfromansına imza atarak takımını sırtladı. Tyler Herro 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Kelly Olynyk 17 sayı, 7 ribaund, 2 top çalma, Duncan Robinson 13 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve Jae Crowder 12 sayı, 8 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Lakers’dan anektodlar; Davis’in ikinci çeyrekten başlayarak erken faul problemine girmesi performansını çok düşürdü, Lebron’un triple-double ile flört eden performansının yanı sıra 8 top kaybı yapması, Butler’a birebirde çözüm bulunamaması, Morris ve Kuzma’dan beklenen x-faktör katkısının kaybedilen maçta gelmesi, Lebron’un 1846 asiste ulaşarak John Stockton’ı (1839) geçip tüm zamanlarda play-off’ların en çok asist yapan isimleri arasında ikinci sıraya yükselmesi. (birinci, Magic Johnson-2346)

Lakers cephesinde ise Lebron James 25 sayı, 10 ribaund, 8 asist, 2 blok ile triple-double’la flört ederken, Markieff Morris 19 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Kyle Kuzma 19 sayı, 3 ribaund ve Anthony Davis 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile takımlarına destek oldular.

1.BUTLER’IN TARİHİ PERFORMANSI:

2.MAÇIN ÖZETİ:

https://www.youtube.com/watch?v=pNC0genWhcE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Phoenix, Ettiği Lakers’ı Lebron’a Rağmen Yenmeyi Başardı

NBA Batı Konferansı mücadelesinde Phoenix Suns konuk ettiği Los Angeles Lakers‘ı Lebron’a rağmen 113-123’lük skorla …

Bir Yorum

  1. Maalesef Miami için köprünün sonuna geldik. Adebayo’nun sakatlığı çok ciddi bir şekilde takımı etkiledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir