Güncel Haberler

Karşıyaka, Bursaspor’un Eski Skorerini Gündeme Aldı!

Gelecek sezon da ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, guard rotasyonuna tanıdık bir ismi eklemek istiyor.

Bir önceki sezon ülkemizde Bursaspor’da forma giymiş olan Allerik Freeman ile ilgileniyorlar.

Freeman bu sezona Asvel Villeurbanne forması ile başlamış ama Ocak ayında Çin’in Qingdao Eagles takımına transfer olmuştu. Oradan da hiç forma giymeden ayrılmış, sezonun geri kalanını maç yapmadan geçirmişti.

1.90 metre boyunda olan 26 yaşındaki skorer guard Euroleague sahnesindeki çaylak sezonunda 18 maçta 13 kere ilk 5 başlarken ortalama 20:46 dakika süre almış, 7.4 sayı, %42.2 3sayı, 1.1 ribaund, 1.2 asist, 3.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Freeman için saf bir skorer demek yanlış olmaz. Özellikle dribbling üstü sahanın her yerinden her şekilde skor üretebilen bir guard. Penetre üstü orta mesafeleri, ikili oyunlarda dribblingi kesmeden perde altından geçmeye çalışan savunmacıları üçlükle cezalandırması ve tabiki birebirlerde bulduğu şutlarla durdurulması zor bir silah ki Eurolegaue seviyesinde bile ne kadar iyi bir şutör olduğunu kanıtladı. Bununla beraber potaya gitmeyi ve temas almayı sevdiği için çizgiye bolca gidebiliyor ve burada da yüksek yüzdeli oynuyor. Atletik özellikleri ve pozisyonuna göre güçlü fiziği ile konsantre olduğunda ribaundlara da katkı verebiliyor.

Oyunun iki alanında da geliştirmesi gereken bir çok yön var. Öncelikle hücumda tek yönlü bir isim, pası neredeyse hiç düşünmüyor ki saha görüşü ve oyun kurucu becerileri zaten zayıf. Bu da onu savunulması kolay bir silah yapıyor, özellikle trafiğe girdiğinde tercih hataları ile top kaybına meyilli bir isim. Topla oynamayı fazla seviyor ve zaten dribbling üstü üretimde daha iyi, topsuz koşullarla perdeden çıkma ya da ceza atışlarında doğru saha yerleşimi gibi konularda gelişmesi gerekiyor. Savunma tarafında ise güçlü bir fiziğe sahip olsa da 2 numara için kısa kalıyor, bu da ters eşleşmeler yemesine neden olabiliyor, özellikle 1 numaradaki takım arkadaşı da kendisi gibi uzun değilse. Diğer taraftan savunmadaki konsantrasyonu düşük, agresif değil. Bu nedenle de top çalma ya da blok gibi alanlarda katkı vermiyor. Aslında atletizmi ve güçlü fiziği ile iyi bir savunmacı olacak özelliklere sahip, kariyerinde ilerlemek istiyorsa en azından ortalama bir savunmacı olmak durumunda.

Kariyerine yükselişe geçtiği sırada Bursaspor’da sezonu tamamlamayıp Çin’e gitmesi bence onun yaptığı önemli hatalardan biriydi. Sonrasında bu sezonun başında Asvel ona güvenerek Euroleague sahnesine çıkma fırsatı da verdi ama bunu pek iyi değerlendiremedi, daha doğrusu en üst seviye için hazır olmadığını gördük. Şimdi tekrar bir alt seviyeden başlayıp, Avrupa’daki kariyerini inşa etmeye devam etmek durumunda. Bu noktada koç Sarıca yönetimindeki Karşıyaka onun için çok ama çok uygun bir okul olacaktır. Tabi son BCL finalisti Kaf-Kaf da kadrosuna önemli bir skorer katmış, guard rotasyonunu kesinlikle güçlendirmiş olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …