Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş’da Koç Adayları Belli Oldu!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde normal sezonun son haftasında Onvo Büyükçekmece’yi farklı yenerek ligde kalmayı son nefeste garantileyen Beşiktaş Emlakjet yeni sezon planlamasına başladı.

Siyah beyazlılar sezon ortasında kötü gidişatın faturasını koç Kandemir’e kesmiş ve göreve Polonya milli takımından hatırlayacağımız Milicic’i getirmişti. Hırvat asıllı koç takımını ligde tutmayı başarsa da yönetim gelecek sezona yeni bir koçla başlamayı düşünüyor.

BJK Basket’in haberine göre Beşiktaş, koç Milicic ile yolları ayırmaya hazırlanırken listesine aldığı adaylar ise Dejan Radonjic, Selçuk Ernak, Jure Zdovc. Farklı kaynaklardan gelen bilgiye göre sezonun ikinci kısmında Cedevita’nın yollarını ayırdığı Jurica Golemac da adaylar arasında yer alıyor.

Karadağlı koç Radonjic sezona Panathinaikos’da başlamış ancak onun liderliğindeki yeniden yapılanma süreci başarısız olmuş ve takımdan gönderilmişti. Şuanda bir takım çalıştırmıyor.

Koç Ernak ise 5 yıldır Daçka’da istikrarlı bir şekilde görevini sürdürüyor ki bu sezon da play-off bileti kapmayı başardılar, Efes ile kapışıyorlar çeyrek final serisinde. Ayrıca BCL’de de son 16 turunda mücadele etmişlerdi. Burada önemli bir detay var, koçun kulübü ile 2024 yazına kadar geçerli bir sözleşmesi bulunuyor.

Daha önce ülkemizde Gaziantep’i de çalıştırmış olan Sloven koç Zdovc ise son aktif görevinde 2021-22 sezonunu Zalgiris ile tamamlamıştı. O da şuanda bir takım çalıştırmıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …