Güncel Haberler

Bahçeşehir, Bentil ile Anlaştı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, ilk yabancı transferini bitirdi.

Basketfaul, Sportando ve SDNA gibi kaynakların doğruladığı habere göre Bahçeşehir, yollarını Panathinaikos ile ayrıran Ganalı uzun forvet Ben Bentil ile anlaşmaya vardı, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. İddialara göre Bentil’in kontratı 2 yıllık toplam 1.1 milyon Euro değerinde olacak.

2.04 metre boyunda olan 26 yaşındaki Bentil, Euroleague sahnesinde 31 maçta ortalama 15.8 dakika süre alırken 6.0 sayı, %36.4 3sayı, 2.6 ribaund, 5.9 verimlilik puanı ve Yunanistan Ligi’nde ise takımı ile beraber şampiyonluğa ulaşırken 30 maçta ortalama 15.1 dakika sahada kalırken 8.2 sayı, %40.9 3sayı, 3.5 ribaund, 1.0 asist, 9.0 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bentil, atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile ön plana çıkan bir forvet. Hücumda aşağı yukarı herşeyi yapabiliyor. Dış şut tehditi var ve bu anlamda oldukça güvenilir olduğunu söylemek lazım. İyi bir mekaniği var ve Panathinaikos’da artık daha öz güvenli daha net bir şutöre dönüştüğünü gördük. Bu sayede 4 numarada bir çok ters eşlemeye neden olduğu gibi kısa beşlerde güçlü fiziği ve uzun kolları sayesinde pivot oynayıp bu bulduğu üçlüklerle rakip savunmaların sistemini tamamen bozabiliyor. Topu yere vurup potaya gidebilecek çabukluğa sahip ve alçak postta sırtı dönük silahları var, hem ayak oyunları ve dönüşler ile potaya yönelebiliyor, zıplayarak çengel atışlar bulabiliyor hem de geri çekilerek orta mesafeden şut isabetleri var.

Hücumda onun hakkında söylediğimiz bu artılara rağmen savunma için aynı şeyleri söylemek güç. Aslında Euroleague seviyesindeki dakikalarının ve katkılarının sınırlı olmasının temel nedeni de bu. Öncelikle konsantrasyon ve devamlılık konusunda halen iyi bir seviyede değil, bu da savunmadaki agresiflik ve direnç gibi konularda beklenetilerin altında kalmasına neden oluyor. Aynı şekilde güçlü fiziğine, enerjisine, uzun kollarına ve atletik özelliklerine rağmen bu konsantrasyon ve devamlılık sorunları ribaundlarda da vasat bir isim olmasına neden olmuş durumda, tabi şutuna çok güvenip potadan uzak kalmayı seçmesi de nedenlerden biri. Bir diğer eksisi de hücumda tek yönlü bir isim olması. Pasör özellikleri sınırlı, saha görüşü zayıf. Top tekniği de üst seviyede olmadığı için potaya gittiği pozisyonlarda genelde bitirmeye odaklı oluyor ve trafiğin içine girdiğin top kaybetme potansiyeli yüksek bir isim.

Bahçeşehir gelecek sezon EuroCup’da oynamayacak ve bu nedenle eğer yer alırlarsa BCL ve BSL seviyesi için Bentil gayet iyi bir hücum silahı. Dış şut tehditi, alçak posttaki etkinliği ve yüksek motoru ile koç Ernak’ın hücum sisteminde önemli parçalardan biri olacaktır. Şimdi onun yanına alınacak 5 numaranın özellikleri kritik, daha savunma odaklı ve potayı koruyabilen bir uzun tercih edilmesi doğru ve verimli bir ikili olmalarını sağlayabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=PDFbx3xIdcA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …