Güncel Haberler

Euroleague’de 2020-21 Sezonunun En İyi 10 Transferi

Turkish Airlines Euroleague‘de 2020-21 sezonunun başlamasına artık sayılı saatler kaldı. Ben de sizler için yaz döneminde takımların yaptığı en değerli transferleri hazırladım ve en iyi 10 transferi belirledim.

Elbette bu listede kontrat yenileyen oyuncular yer almıyor, takım değiştiren oyuncular arasından en iyi hamleleri seçtim.

İşte karşınızda en iyi 10 transfer hamlesi:

1. Nikola Milutinov (CSKA Moskova)

Sırp uzun Olympiakos’da geçirdiği başarılı sezonların ardından artık seviye atlamaya hazırdı ve şampiyonluk kovalayan, ligin en büyük bütçeli takımlarından biri olan CSKA’ya transfer olarak da bu amacını gerçekleştirdi. Her iki pota altındaki dominant oyunuyla Euroleague’in en iyi 5 numarası diyebileceğimiz Milutinov, koç Itoudis’in zorlu sezonda en güvendiği isimlerden biri olacak. Milutinov hakkında yaptığım analize BURADAN ulaşabilirsiniz.

2. Nick Calathes (FC Barcelona)

Yunan maestro Panathinaikos’da bireysel anlamda çok iyi sezonlar geçirip Euroleague’in elit oyun kuruncularından biri olduğunu her sezon tekrarladı. Artık onun da farklı bir maceraya, değişime ihtiyacı vardı. Koç Saras gibi oyun kurucularla özel ilişkiler kurabilen bir koç yönetiminde, güçlü ve kaliteli kanat oyuncularına sahip olan bir Barcelona’da çok başarılı olacağını, son yıllarda Heurtel, Delaney, Pangos gibi oyun kuruculardan istediğini alamayan Barça’ya da sınıf atlatacağını düşünüyorum. Calathes hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

3. Tornike Shengelia (CSKA Moskova)

Gürcü forvet, tartışmasız pozisyonunun en iyi isimlerinden biri Euroleague’de. Hatta son yıllarda sergilediği performansla ve istikrarla en iyisi olduğunu da söylemek yanlış olmaz. Savaşçı kimliği, iç-dış tehditi, ribaundu alıp topu yere vurabilmesi ve hem savunmadaki hem de ribaundlardaki enerjisi ile komple bir oyuncu. O da listenin ilk 2 sırasındaki isim gibi artık kendisini bir sonraki seviyeye taşıyacak yeni bir maceraya ihtiyaç duyuyordu. Manen bağlı olduğu Baskonia’ya da Liga Endesa şampiyonluğunu kazandırıp ayrılmanın mutluluğunu yaşadı. CSKA pota altına değer ve güç katacağından şüphem yok. Shengelia hakkındaki detaylı yorumlarıma BURADAN ulaşabilirsiniz.

4. Ante Zizic (Maccabi Tel Aviv)

Maccabi geçtiğimiz sezonlarda pota altı rotasyonunda sağlıklı bir denge kuramadı. Sağlıklı kelimesini mecaz anlamda kullanmıyorum çünkü Black ve zaman zaman Hunter’dan gelen sakatlık haberleri onları çok zorladı. Şimdi çok daha genç, dinamik, sağlam ve en önemlisi Avrupa basketbolunu iyi bilen bir uzunla 5 numarayı güçlendirdiler. Hazırlık maçlarında da kupa maçında da gayet hazır bir görüntü veren Hırvat uzun, yeni sezonda boyalı alandaki en güçlü isimlerden biri olacak, hatta tecrübe kazandıkça Milutinov’un tahtını zorlayacağını düşünüyorum. Zizic hakkındaki detaylı yorumlarıma BURADAN ulaşabilirsiniz.

5. Malcolm Delaney (Olimpia Milano)

Milano’nun geçen sezon yaşadığı temel problemlerden biri Rodriguez ile beraber oynayabilecek ya da onun yokluğunda 1 numarayı da sahada emenet edebilecekleri bir guardı takıma monte edememeleriydi. Mack ve Sykes gibi isimlerle bunu denediler ama başarılı olamadılar. Şimdi Delaney gibi hem yüksek tempoya yatkın, skor yükünü çekebilecek, hem savunmada zekası artı iyi fiziği ile ayakta kalan bir isme sahipler. Takım organizasyonuna da iyi katkı vereceğini Süper Kupa maçlarında gösterdi. Rodriguez ve Punter ile beraber en iyi guard rotasyonlarından birini oluşturdular Milano’da. Delaney hakkındaki yorumlarıma BURADAN ulaşabilirisiniz.

https://youtu.be/JaZxglp6g_0
6. Kostas Sloukas (Olympiakos)

Calathes’den sonra bir Yunan oyun kurucuya da bu listede görmemiz elbette şaşırtıcı değil. Son yıllarda Avrupa basketboluna iyi guardlar yetiştiren Yunan ekolünün en iyi temsilcilerinden biri olan Sloukas, Fenerbahçe’deki başarılı yıllarının ardından artık kariyerine ülkesine devam etmek istediğini iletti, hatta Obraodivic’in kararından önce bu isteğini kulübe ilettiğini de vurgulamıştı. Kariyerine başladığı Olympiakos’a dönen Sloukas, Spanoulis ile beraber takımın lideri olacak. Bakalım takımını bir üst seviyeye çıkarıp play-off yarışına sokabilecek mi. Onun hakkındaki yorumlarımın detaylarına BURADAN ulaşabilirsiniz.

https://youtu.be/ruywQlvYhgs
7. Kyle Hines (Olimpia Milano)

Avrupa basketboluna “under-sized” uzun terimini getiren, yani kasik uzunlar gibi 2.10 ve üzeri bir fiziğe sahip olmayan ama buna karşın güçlü fiziği, uzun kolları, çabuk ayakları ve atletizmi ile öne çıkan 5 numaraların ilk temsilcisi olan Hines, Olympiakos ve CSKA’da ulaştığı şampiyonluklar ve elde ettiği en iyi savunmacı ödüllerinin ardından kariyerinde yeni bir sayfa açmaya karar verdi ve Milano’nun yolunu tuttu. Artık koç Messina’nın yönetiminde bu yeni ve kaliteli takımı Final Four’a taşıyabilmek için savaşacak ve özellikle savunmada takımın lideri olacak. Hines hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

8. Rokas Giedraitis (TD Systems Baskonia)

Litvanyalı keskin şutör Alba’da geçirdiği Euroleague’deki çaylak sezonunun ardından dikkatleri üzerine çekmişti. Soğuk kanlı oyunu, yüksek yüzdeli üçlükleri ve açık alandaki etkinliği ile hücumda çok değerli bir parça olan Giedraitis, savunmada da uzun kolları ve ince görünen fiziğine rağmen ortaya koyduğu mücadelee ile geri adım atmayan, oyunun bu alanında a faydalı bir isim. Koç Ivanovic’in düzene dayalı sisteminde, makine düzeninde şu atabilecek, gerektiğinde dribbling üzerinden de kendi skorunu yaratabilecek isim olarak çok değerli olacak. Alba’dan sonra hedefleri daha yüksek olan bir takımda kendini tartacak. Litvanyalı şutör hakkındaki yorumlarımı sizlere daha önce BURADA paylaşmıştım.

9. Gigi Datome (Olimpia Milano)

İtalyan yıldız Fenerbahçe ile yaşadığı başarılı sezonların ardından kariyerinin son dönemini ülkesinde geçirmek istedi ve yeniden yapılanan, Final Four hedefleri bulunan Milano’nun yolunu tuttu. Koç Mesina’nın sisteminde 4 numarada etkili dış şutları ile ve savunmadaki pozisyon bilgisi artı alçak postta da halen güçlü durabilmesi ile değerli bir parça olacak. Hücumda yüksek basketbol IQ’su ve alçak postta geriye çekilere bulduğu şutlarla da katkı verebilen Datome, yarı saha basketbolunda verimli olmak isteyen Milano’da değerli parçalardan biri olacak ve tabiki takımın ruhani lideri olacak. İtalyan yıldız hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha öne BURADA paylaşmıştım.

10. Derrick Williams (Valencia)

Bayern’de geçirdiği bireysel anlamda başarılı sezonun ardından Fenerbahçe’nin yolunu tutan NBA patentli yıldız sarı lacivertlilerin düzene dayalı disiplinli yarı saha basketboluna alışmakta zorluk çekmiş, verimliliği düşmüştü. Ama özellikle hücumda ne kadar kaliteli bir kumaşa, yüksek bir potansiyele sahip olduğu tartışılmaz. Koç Ponsarnau, Obradovic’in aksine ona biraz daha fazla özgürlük tanıyarak bu sonucu çözmek istiyor ki özellikle Tobey ve Dubljevic gibi boyalı alanda etkin iki uzunla beraber dışarıda oynaması ile daha rahat bir alan sağlayacaktır kendisine. Williams hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

https://youtu.be/s3G6pkuxS0k

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir