Güncel Haberler

FLAŞ: CSKA Moskova, Shengelia İçin Baskonia’yla Pazarlıklara Başladı

Turkish Airlines Euroleague‘in güçlü ekiplerinden CSKA Moskova, kaptanı Hines’ı kaybetmiş olsa da Milutinov hamlesini yapıp James’i de takımda tutarak yeni sezon öncesi yine iddialı olacağını gösterdi.

Şimdi de pota altına bir önemli takviye daha yapmak istiyorlar ve gündemlerindeki isim de Gürcü yıldız Tornike Shengelia.

Yıldız forvet 2018 yazında Kirolbet Baskonia ile 4 yıllk kontrat imzalamıştı ve yıllık 2 milyon euroya yakın bir ücret kazanıyor. Ayrıca her yaz kontratında NBA çıkışı var ve hem NBA hem de Avrupa için bonservis bedeli 1.5 milyon euro. İşte CSKA da bu noktada İspanyol ekibi ile bonservis pazarlığına başlamış durumda.

2.06 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu sezon askıya alınana kadar Euroelague sahnesinde 15.9 sayı, 5.6 ribaund ve Liga Endesa’da ise 16.6 sayı, 6.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Tartışmasız Avrupa’nın en iyi bir kaç uzun forvetinden biri olan Shengelia, artık kariyerini Final Four oynayan, düzenli olarak zirve kovalayan bir takımda sürdürmek istiyor. CSKA da Hines ve Koufos’u kaybettikten sonra Milutinov ile 5 numarayı güçlendirdi ama 4 numara için artık Voigtman ve Vorontsevich şampiyonluk yolunda yetersiz kalıyorlar. Gürcü yıldızın savaşçı kimliği, liderliği, iç-dış tehditi ve ribaundlardaki katkısı ile CSKA’yı şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıracağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …