Güncel Haberler

Barcelona’dan Ayrılan Delaney’in Yeni Adresinin Milano Olması Bekleniyor

Geçen yaz olduğu gib bu yaz da transfer döneminin en çok konuşulacak isimlerinden biri Malcolm Delaney olacak ki bunu liglerin askıya alınmasıyla şimdiden gördük.

Barcelona ile yeni sezon için kontratında opsiyonu bulunan tecrübeli guard, takımla anlaşarak serbest kalmayı seçti.

Sizlere daha önce ilettiğim gibi onunla iki takım, Olympiakos ile Olimpia Milano yakından ilgileniyorlardı.

Tecrübeli guarda yakın kaynaklardan gelen haberlere göre ise Delaney aslında tercihini yaptı bile. Olimpia Milano ile minimum 2 yıllık bir kontrat yapması ve Rodriguez ile beraber takımın yeni lideri olacak, Messina’nın en güvendiği skor opsiyonu olacak.

31 yaşındaki tecrübeli yıldız, sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 26 maçta forma giymiş ve 10.2 sayı, 4.8 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

Delaney’nin kalitesini tartışmaya gere yok. Yıldızlarla dolu Barça’da guard sorunu yaşanmasının etkisiyle omuzlarına beklenenden fazla yük bindi bu sezon ama onun da altından kalktı. Davies, Higgins, Mirotic gibi skor opsiyonlarını en verimli şekilde kullanmasının yanı sıra takımının ne zaman skora ihtiyacı olsa sahnedeydi. Halen Euroleague seviyesinde en değerli ve verimli oyun kuruculardan biri olduğunu gösterdi. Milano’da da önemli süreler alacağı bir gerçek ve Rodriguez ile de iyi anlaşabileceklerini düşünüyorum ki İspanyol maestronun daha önce Higgins ve De Colo ile ne kadar uyumu olduğunu görmüştük CSKA forması altında.

https://youtu.be/JaZxglp6g_0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …