Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge İçin Öneriler

Turkish Airlines Euroleague‘de 2020-21 sezonunun başlamasına artık saatler kaldı. Her sezon olduğu gibi Euroleague heyecanını Fantasy Challenge ile beraber daha keyifli hale getireceğiz.

10 milyon Euro’luk bütçeyle takım kurduğunuz ve sonrasında haftada üç değişiklik hakkıyla takımınızı yönettiğiniz, oyuncuların haftalık puanına göre yarıştığınız bu oyunda ilk takımı kurmak elbette elbette kritik.

Ben de sizler için yazımda önerilerimi paylacaşağım, ayrıca yazının sonuda birlikte yarışabileceğimiz BasketServisi ligimizin de katılım detaylarını vereceğim. Keyifli okumalar.

Point Guard – 1 numara için tercihim Anadolu Efes‘in Sırp yıldızı Vasilije Micic olacak. 2 milyon euro’nun altındaki maaliyeti ile Larkin’in olmadığı bir haftada bizlere bolca puan kazandıracağını, değerini arttıracağını düşünüyorum.

Shooting Guard – Zoosman’ında yokluğunda hem 2 hem de 3 numaradan süre alacağını düşünerek tercihimi uygun bir maliyeti olan, buna karşın çok yönlü oyunuyla verimli bir performans vaadeden Elijah Bryant‘ı seçtim. Maccabi Tel Aviv‘in Alba’yı yenerek bu sayede bize ek puan getireceğini de umuyorum.

Small Forward – Anadolu Efes’in ilk maçta kendi sahasında Zenit karşısında kazanacağını düşündüğüm için bizlere ekstra puan getirecek seçeceğimiz oyuncular. Bunun haricinde Krunoslav Simon‘un geçen sezon Larkin’in yokluğunda iyi işlere imza attığını unutmadım.

Power Forward – Sezona iyi bir giriş yapan Valencia’nın kaptanı Bojan Dubljevic yine çok yönlü oyunuyla fantasy oyununun önemli isimlerinden biri olacak. Onun liderliğinde Valencia‘nın Asvel karşısında kazanacağını da düşündüğüm için 1.68 m euro ile onu kaçırmak istemedim.

Centre – Maccabi’nin yeni yıldızı Ante Zizic, hazırlık maçlarında ve son kupa maçında da hazır bir görüntü verdi. NBA’de havlu salladıktan sonra basketbolu özlemiş ve Euroleague sahnesine hızlıca ısınıp Milutinov etkisi yapmasını bekliyorum, düşük maliyetiyle ilk haftadan takımıma almak istedim. Tabi Alba’yı yenecekleri için ek puan da getirecek.

Yedek Guard – Burada tercihimi sezona iyi bir giriş yapan ve eski günlerinden sekanslar sunan Barcelona‘nın şutörü Alex Abrines‘den yana kullanıyorum tercihimi. Kuric’in yokluğunda takımın en güvenilir şutörü ve evlerinde eksik CSKA’yı yenerek ek puan da getirebilir, düşük maliyeti ile riske değer.

Yedek Forward – Bu pozisyon için de biraz risk almayı seçtim. Hazırlık döneminde çok iyi performanslar sergileyen, takımın yüksek temposuna uyum sağlayarak skorer oyununu ortaya koyan, Euroleague’deki çaylak sezonunu geçirecek olan Jarell Eddie‘yi seçiyorum. Ayrıca Fenerbahçe Beko‘nun Ülker Arena’da Kızıl Yıldız’ı yeneceğini, ekstra puan getireceğini düşünüyorum.

Utility – Bu pozisyon için de maliyeti düşük ama çok yönlü bir isimden yana seçimimi yaptım. Tomic’in ayrılması ile dakikaları ve sorumlulukları artan sert uzun Pierre Oriola, koç Saras’ın Barcelona‘sında olduğu gibi benim takımımda da jokerlerden biri olacak. Milutinov’un yokluğunda verimli oynayacağını ve CSKA’yı yenebileceklerini düşündüğüm için ekstra puan da bekliyorum

Benimle birlikte sezon boyunca yarışmak ve beni yenmek isterseniz ligimizin Adı BasketServisi ve lig arama kodu ise F7PEFW64.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir