Güncel Haberler

CSKA Moskova Bombayı Patlatıyor!

Coronavirus salgını nedeniyle basketbola da ara verdiğimiz bu günlerde Turkish Airlines Euroleague takımlarının yöneticileri transfer fırsatlarını değerlendirmeye başladılar.

Salgın önlemleri nedeniyle tüm liglere ara verildi ve 2019-20 sezonunun en iyi senaryoda Ağustos ya da Eylül’de devam etmesi söz konusu. Bu nedenle de proaktif davranan takımlar sanki yaz dönemine girmişiz gibi transfer çalışmalarına başladılar.

İşte bu takımlardan biri de Euroleague’in en yüksek bütçeli ve aynı zamanda en başarılı takımlarından biri olan CSKA Moskova.

Rus temsilcisi geçen yaz Olympiakos‘dan koparmak için çok uğraştığı ancak bonservis bedeli konusunda Yunan ekibi ile anlaşamadığı Sırp yıldız Nikola Milutinov‘u bu kez serbest oyuncu statüsünde kadrosuna katıyor.

Rus ekibi ve Sırp oyuncu 3 yıllık bir konnrat üzerinde anlaştı, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir. Bu arada kayanklara göre * Milutinov yeni kontratı ile Avrupa’da en fazla kazanan 5 oyuncudan biri olacak. Sırp uzun yıllık 3 milyon Euro kazanacak. *

Aslında NBA haklarını elinde bulunduran San Antonio Spurs’ün de bir hamle yapması bekleniyordu ama CSKA Moskova, ABD’deki corona krizini fırsata çevirerek hızlı hareket ederek yıldız uzunu kapmış oldu.

2.13 metre boyunda olan 25 yaşındaki Milutinov, bu sezon Olympiakos forması ile 24 Euroleague maçında 10.3 sayı, 8.2 ribaund, 1.2 asist, 19.2 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Itoudis, tüm yıldızların takımdan ayrılmasının ardından yepyeni bir kadro kurmuştu geçen yaz. Bu kadroda elbette pota altında en güvendiği isim yine Hines’dı ama klasik bir 5 numara olarak da Koufos’u transfer ederek aslında bu tarz bir oyuncunun da kendisi için önemli olduğunu göstermişti. Fakat Yunan uzun beklentilerin çok altında kaldı. Şimdi o pozisyon için belki de Avrupa’nın en iyisi konumundaki Milutinov’u kadrolarına katıyorlar. Sırp uzun boyalı alanda tartışmasız Euroleague’in en dominant bitiricisi konumunda. Gerek ikili oyunlarda gerekse alçak posttaki birebirlerde çok iyi bir bitirici. Ayrıca artık fiziğine rağmen daha hareketli bir uzuna dönüştü. Adam değişmelerde kısaların karşısında çabuk yenilmediği gibi tempo arttığında da takımını yanlız bırakmıyor. Ribaundlar konusunda da CSKA’ya ciddi bir fayda sağlayacaktır. Özetle CSKA bu sezon gördüğümüz en büyük eksiğini de kapatmış oldu ki Clyburn’ün de sakatlıktan dönmesi ile skor anlamında da çok daha potansiyelli bir CSKA izleyeceğiz ve hücumda Milutinov gibi bir pota altı oyuncusuna sahip olmak Clyburn ve James gibi delici isimlerin işini ayrıca kolaylaştıracaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …