Güncel Haberler

2020-21 Euroleague Sezonu Güç Sıralaması

Turkish Airlines Euroleague‘de 2020-21 sezonunun başlamasına sayılı saatler kala sizler için takımların güç sıralamasını hazırladım.

Final Four yolundaki yarışta öne çıkan isimlerin CSKA Moskova, Anadolu Efes, FC Barcelona ve Real Madrid olacağını düşünüyorum.

İşte bu sezon bana göre ilk 10 sırada yer alacak takımların güç sıralaması:
(*Takımlarla ilgili detaylı analizlerime her bir başlıktaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.)

1.CSKA MOSKOVA

Ordu takımı bu sezon küçülme iddialarına rağmen Shengelia ve Milutinov gibi iki önemli pota altı oyuncusu ile gücüne güç kattı. Ayrıca Clyburn’ün iyileşmesi de bir nevi yeni transfer oldu onlar için. Mike James liderliğinde bu sezon daha da derinleşen kadrolarıyla yine şampiyonluğun en büyük adayılarından biri olacaklar.

2.ANADOLU EFES

Temsilcimiz geçen sezon yarım bıraktığı işi tamamlama vizyonu ile sezona başlıyor. Bu yolda da kadrolarını tamamen koruyarak en önemli transferi yaptılar aslında. Larkin’in de pandemi arasından faydalanıp operasyon geçirmesi ağrılarından kurtulması önemliydi. Micic, Larkin, Dunston liderliğinde Final Four biletinin ve şampiyonluğun güçlü adaylarından biri konumundalar.

3.FC BARCELONA

Katalan ekibi takımın organizasyonu konusunda iki önemli hamleye imza attı. Koçluk koltuğunu Saras’a teslim ederken direksiyona da Calathes’i getirdiler. Tomic’in yerine de bir uzun takviyesi yapmış olsalar şuanda onları 3. değil ilk sıraya koyardım. Açıkçası ama buna rağmen Oriola, Davies, Mirotic üçlüsüyle halen çok iyi durumdalar. Higgins, Hanga, Abrines gibi kanat gibi yıldız kanat oyuncular ve süper skorer Mirotic ile şampiyonluğun en büyük adaylarından biri konumundalar.

4.REAL MADRID

İspanyol devi aslında daha yukarılarda olmayı hakediyor ama hem Campazzo hem de Deck’in Kasım ayında yüksek ihtimal NBA yapacak olmaları işleri epey karıştırıyor. Ayrıca uzun rotasyonuna takviye yapmamaları onlar için önemli bir dezavantaj, takımda Tavares dışında net bir pivot yok, ilerleyen yaşıyla Reyes’in artık Euroleague sahnesinde önemli süreler alması zor. Ama yine de Llull, Rudy, Randolph, Causeur, Thompkins gibi yıldızlarla Final Four’un güçlü adayları arasında yer alıyorlar.

5.OLIMPIA MILANO

İtalyan ekibi koç Messina yönetiminde bu sezon daha geniş ve daha kaliteli bir kadro kurdu. Her pozisyonda en az iki değerli, güvenilir opsiyona sahip olacaklar. Datome, Rodriguez, Delaney, Hines gibi tecrübeli yıldızların liderliğinde onları bu sezon Final Four yarışında göreceğimizi, ilk 4 sırayı zorlayacaklarını düşünüyorum.

6.MACCABI TEL AVIV

Geçtiğimiz sezonlarda yaşadıkları sakatlıklar özellikle uzun rotasyonunda zayıf kalmalarına neden olmuştu. Ama bu kez işi sağlama aldıklarını düşünüyorum. 4 numaraya Bender ve 5 numaraya Zizic hamlelerini yaparak geçtiğimiz sezona göre güçlendiler ve hücumda daha çok opsiyona sahip olacaklar. Wilbekin ve Dorsey gibi iki önemli skorer liderliğinde onların da Final Four yarışına dahil olabileceğini düşünüyorum.

7.VALENCIA

Koç Ponsornau ile yola devam eden Yarasalar da önemli takviyeler yaparak iyi bir yaz geçirdiler. Yerli oyuncular artı Dubljevic ile Tobey’den oluşan iskeleti korudukları gibi Hermannsson, Kalinic, Williams gibi hamlelerl de hem guard hem de forvet rotasyonlarını güçlendirdiler. Liga Endesa’ya da iyi bir giriş yaptılar ve sınırlı taraftar desteği ile oynayacak olsalar da iç sahada yine tehlikeli bir rakip olacaklar. Play-off yarışının güçlü adaylarından biri olacaklar.

8.TD SYSTEMS BASKONIA

Liga Endesa şampiyonu olarak sezonu tamamlayan Baskonia, koç Ivanovic ile yola devam ederken kaybettiği Shengelia, Shields, Eric gibi isimlerin yerlerini Peters, Giedraitis, Jekiri ile doldurarak iyi iş çıkardı diyebiliriz. Ayrıca Vildoza ile Henry’nin de sezona sağlıklı başlamaları onlar adına çok önemliydi. Sert ve disiplinli savunmaları artı hücumdaki çeşitlilik ile play-off biletinin güçlü adaylarından biri olacaklar.

9.FENERBAHÇE BEKO

Temsilcimiz koç Obradovic’in takımdan ayrılmasıyla koç Kokoskov’u göreve getirdi ve yeniden yapılanmaya gittiler. Takıma bir çok yeni isim kattılar ve bu nedenle de diğer takımlara göre daha ciddi bir adaptasyon sürecine tabi olacaklar. Hazırlık döneminde iyi işler çıkardılar ve lige de farklı başladılar. Ama tabiki Euroleague sahnesinde işler farklı olacak. Bu sezonun sarı lacivertliler için geçiş sezonu olacağını, play-off bileti kapmanın bile bu dönemde başarı olacağını düşünüyorum.

10.KHIMKI

Rus ekibi de yaz dönemini haraketli geçiren ekiplerden biri oldu. Pota altına Monroe gibi önemli bir yıldızı dahil ederken, guard rotasyonuna da Shved’in yanına bir skorer daha aldılar McCollum ile anlaştılar. Diğer taraftan Jerebko, Booker, Timma, Bertans, Jovic gibi silahları da ellerinde tutmayı başardılar. Ancak VTB maçlarına iyi bir giriş yapamadılar, kötü görüntü verdiler açıkçası. Normal şartlarda ellerindeki kadro ile play-off biletine yakın olmaları gerekir ama istikrarız bir takım konumundalar, güven vermiyorlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir