Güncel Haberler

RESMİ: İspanya Sergio Scariolo ile Yola Devam Ediyor

İspanya Basketbol Federasyonu yaptığı açıklamayla Sergio Scariolo‘nun 2024 yazına kadar milli takımın başındaki görevine devam edeceğini duyurdu.

Aynı zamanda Toronto Raptors’daki asistan koçluk görevini sürdüren ve 2009-2012 arasındaki çalışmasından sonra 2015 yılında tekrar İspanya milli takımının başına geçen İtalyan koç yeni kontratıyla görev süresini 9 yıla çıkarmış olacak.

59 yaşındaki tecrübeli koçun görev döneminde İspanya, 2009, 2011 ve 2015 yıllarında Eurobasket organizasyonunda altın madalyaya ulaşırken, 2017’de bronz madalya kazanmıştı. Ayrıca 2012 Londra Olimpiyatları’nda güöüş ve madalya ve 2016 Olimpiyatları’nda ise bronz madalya kazanma başarısı göstermişlerdi.

Son olarak Scariolo yönetimindeki İspanya, Çin’de düzenlenen 2019 Dünya Kupası’nın sahibi olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …