Güncel Haberler

Anadolu Efes’i Mercek Altına Alalım (Euroleague)

Turkish Airlines Euroleague‘in başlamasına sayılı günler kala favori olarak gördüğüm takımları sizler için analiz etmeye devam ediyorum.

Aslında sizlerle daha önce temsilcimiz Anadolu Efes‘in detaylı bir analizini paylaşmıştım BSL başlamadan önce. Ama şimdi Euroleague özelindeki yorumlarımı da sizler için eklemek istiyorum.

Anadolu Efes‘in kuşkusuz en büyük avantajı koç Ataman ile beraber kadrosunu da koruması oldu. Geçen sezon yarım bıraktıkları işi tamamlamak için sezona başlayacaklar.

Bu sezon pandeminin getirdiği ekonomik zorluklara rağmen kadrosunu güçlendirmiş bir CSKA Moskova ve Barcelona’nın yanı sıra tıpkı kendileri gibi kadroyu korumuş, istikrarlı bir ekip olan Real Madrid onların en büyük rakipleri olacak.

Shane Larkin dizindeki sakatlığı atlattı ama henüz %100 olmadığı için sezon başını kaçıracak gibi görünüyor ama diğer taraftan pandemi arası sayesinde operasyon geçirmesiyle beraber kendisinin de belirttiği üzere artık ağrıları olmadan mücadele edebilecek ve çok daha iyi bir Larkin izleyeceğimizin sözünü verdi. Geçen sezon neler yaptığını düşündüğümüzde daha iyisini düşünmek bile kolay değil! Ayrıca Vasilije Micic bir sezon daha olgunlaştı bir kademe daha tecrübe kazandı. Bu sezon hücumda yine Larkin ile çok iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Simon’un takım organizasyonuna verdiği katkı artı Larkin-Micic ikilisinin yavaşladığı anlarda hücumda gösterdiği performans bir kez Anadolu Efes’in yürüyeceği şampiyonluk yolunda en büyük destekçilerinden biri olacak.

Diğer taraftan pota altında ise yine en güvendikleri isim Bryant Dunston olacak. Tecrübeli uzun geçen sezonun büyük bir bölümünü sakat geçirmişti, şimdi onun da sağlığına kavuşması ile Anadolu Efes’in güç kazanacağı bir gerçek. Çalışkanlığı, ribaundlardaki katkısı, istikrarı ve tabiki savunmadaki tecrübesi çok özel bir oyuncu. Onun sahada olması bile lacivert beyazlıların seviye atlaması anlamına geliyor. Tibor Pleiss da dış şut tehditi, uzun kolları ve fiziği ile boyalı alanda ortaya koyduğu dominant oyunla takımın önemli parçalarından biri. Singleton’ın geçen sezon sergilediği istikrarlı performans da koç Ataman’ı mutlu etmiş durumda, bu sezon da çok yönlü oyunu ile takımın jokerlerinden biri olacak. Dış şut tehditi, enerjisi, yüzü dönük silahları, ribaundlardaki mücadeleci kimliği ve savunmada takıma getirdiği dinamiz çok değerli. Diğer taraftan Fransız forvet Moerman da sakatlıktan döndü ve onun dış şut tehditi, mobilitesi, ribaunlardaki katkısı ile Singleton ile beraber 4 numaradaki süreleri en verimli şekilde paylaşacak.

Özetle Anadolu Efes yine Larkin-Micic ikilisi liderliğinde Euroleague’in favorilerinden biri konumunda olacak. Her ne kadar hazırlık döneminde fazla maç yapamamış olsalar da kadroyu korumuş olmaları zaten büyük avantaj, oyuncular birbirlerini ve koç Ataman’ın sistemini gayet iyi biliyorlar. Bunun avantajıyla ilk maçta hazır bir şekilde rakiplerine avantaj sağlayacaklarını düşünüyorum. Elbette Larkin ve Dunston’ın sağlıklı kalabilmeleri Final Four ve şampiyonluk yolunda Anadolu Efes adına en belirleyici faktörlerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …