Güncel Haberler

Dünya Kupası Grup İncelemeleri: G Grubu

Dünya Kupası‘nın başlamasına sayılı günler var ve ben de sizler için her grubun değerlendirmelerini yapmaya devam ediyorum. Şimdi sırada G grubu var ama önce turnuvanın statüsü ve diğer gruplar için hazırladığım analizleri bir hatırlayalım.

Turnuva statüsü hakkındaki bilgiler ve A grubu incelemesi
B grubu incelemesi
C grubu incelemesi
D grubu incelemesi
E grubu incelemesi
F grubu incelemesi

DOMİNİK CUMHURİYETİ – Amerika

Aslında tam kadro olabilseler çok can yakacak bir ülke Dominik. Ancak ciddi eksikleri olacak Dünya Kupası’nda iki All-Star uzun Al Horford ile Karl-Anthony Towns’un yanı sıra takımın belki de en yaratıcı kısası Edgar Sosa artı Angel Delgado kadroda yer almıyorlar. Hazırlık maçlarında en çok sorun yaşadıkları konu da kısalardan alamadıkları katkı oldu zaten. Solano, Liz ve Rojas beklentilerin çok altında kaldılar, tecrübeli uzunları Eiulis Baez, Eloy Vargas ve Ronald Roberts ile etkili olmaya çalıştılar. Bu grupta Fransa ya da Almanya’ya sürpriz yapma ihtimallerini “0” olarak görüyorum. Bir diğer zayıf ekip Ürdün ile 3.lük için yarışacaklar.

PG: Gelvis Solano – Adris de Leon – Ronald Ramon
SG: Juan Miguel Suero – Victor Liz – Jean Montero
SF: Sadiel Rojas – Rigoberto Mendoza – Dagoberto Pena
PF: Eulis Baez – Luis Montero – Juan Jose Garcia
C : Eloy Vargas – Ronald Roberts

FRANSA – Avrupa

Fransa NBA oyuncularının da kadroya katılmasıyla güçlü bir rotasyonla Dünya Kupası’nda yer alacak. Elbette kadroda yer almayan önemli isimler de var; Thomas Heurtel, Joffrey Lauvergne, Edwin Jackson, Kevin Seraphin, Leo Westermann, Adrien Moerman, Timothé Luwawu-Cabarrot ve Guershon Yabusele turnuvada yer almayacaklar. Ancak yine de belirttiğim gibi iyi bir kadroları var. Evan Fournier, Nando De Colo, Nicolas Batum, Rudy Gobert takımın yıldızları ve liderleri. Hazırlık maçlarında da bu isimler formda olduklarını gösterdiler. Özellikle Fournier ile De Colo’nun skor yükünü taşımasını bekliyorum ki Gobert’in yanında Poirier gibi çok kaliteli bir uzunları daha var. Bu saydığım etkenler de onları madalya adaylarından biri ve aynı zamanda bu grubun favorisi yapıyor. Elbette Almanya ile yarışacaklar ve Gobert faktörünü kullanıp De Colo ile Fournier’i birlikte devreye sokarlarsa bu pozisyonlar üstünlük kurup kazanırlar. Dominik ve Ürdün onlara rakip olabilecek seviyede değil kesinlikle.

PG: Frank Ntilikina – Andrew Albicy – Theo Maledon
SG: Evan Fournier – Nando De Colo – Elie Okobo
SF: Nicolas Batum – Axel Toupane – Paul Lacombe
PF: Louis Labeyrie – Amath M’Baye
C : Rudy Gobert – Vincent Poirier – Mathias Lessort

ALMANYA – Avrupa

Koç Rödl yönetimindeki Almanya her zamanki gibi makine düzenindeki oyun tarzı ve disiplini ile ön plana çıkan bir takım. Gerektiğinde bu düzeni bozup sazı eline alacak olan yıldız ise Dennis Schröder oluyor elbette. Hatta onun bu düzen dışı birebirleri, tempoyu aniden yükseltmeleri artık Almanya’nın önemli silahlarından biri. Tabi en güçlü oldukları bölüm pota altı. Ellerinde Theis, Barthel ve Voigtmann gibi çok kaliteli seviyede uzunlar, öyle ki bu isimleri ayrı ayrı Dünya Kupası’nda yer alacak takımlara serpiştirsek çoğu takımda ilk beş başlarlar zaten. Ayrıca hazırlık maçlarında formda bir grafik çizen Zipser ve Kleber gibi iki çok yönlü forvetleri, Obst gibi değerli bir keskin nişancıları var. Özetle başarı için gereken tüm parçalar var ellerinde, çeyrek finalin en güçlü adaylarından biri Almanya, madalya için ise Schröder’in günlük performanslarına bakacaklar. Bu grupta Fransa’yı liderlik yarışında ciddi şekilde zorlayacaklarını ama ufak da olsa bir adım geride olduklarını düşünüyorum, Fransa 2 ve 3 numarada onlardan iyi bir rotasyona sahip, pota altında ise Gobert farkına sahipler.

PG: Dennis Schröder – İsmet Akpınar – Maodo Lo
SG: Andreas Obst – Isaac Bonga
SF: Paul Zipser – Niels Giffey
PF: Maxi Kleber – Danilo Barthel – Robin Benzing
C : Johannes Voigtmann – Daniel Theis – Johannes Thiemann

https://youtu.be/SEsphUVphQg

ÜRDÜN – Asya

Ürdün hazırlık maçlarında da gösterdi ki Dünya Kupası’nın zayıf halkalarından biri olacak. Devşirme forvetleri Dar Tucker çoğu zaman tek başına kalıyor ve skor yükünün tamamı onun omuzlarında. Fenerbahçeli Ahmet Düverioğlu zaten iyi bir sezon geçirmedi ve milli takımda da genelde ribaundlara ve savunmaya katkı veriyor, hücumda Tucker’a pek yardımcı olabildiği söylenemez. Kısa rotasyonundaki yetenek seviyeleri ise oldukça sınırlı zaten bu da onları en zayıf halkalardan biri yapıyor. Almanya ya da Fransa’ya diş gösterebileceklerini düşünmüyorum, Dominik ile 3.lük yarışı verecekler sadece.

PG: Jordan Al-Dasuqi – Mahmoud Abdeen – Malek Kanaan
SG: Fadi İbrahim – Sinan Eid – Amin Abu Hawwas
SF: Dar Tucker – Zane Najdawi – Ahmed Alhamarsheh
PF: Zaid Abbas – Ahmed Obeid
C : Ahmet Düverioğlu – Mohammed Husseinn – Yousef Abuwazaneh

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman ve Singleton, Asvel Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk …