Güncel Haberler

Dünya Kupası Grup İncelemeleri: D Grubu

31 Ağustos’da başlayacak Dünya Kupası‘na sayılı günler kala grup incelemeleri ile sizleri turnuvaya hazırlamaya devam ediyorum. İlk 3 gruptan sonra sırada D grubu var. Ama öncelikle diğer gruplar için yaptığım incelemeleri bir hatırlayalım:

Turnuva statüsü hakkındaki bilgiler ve A grubu incelemesi
B grubu incelemesi
C grubu incelemelesi

ANGOLA – Afrika

Afrika temsilcisi Dünya Kupaları’nda yer almayı genelde başaran, kıtanın saygın basketbol ülkelerinden biri. Hiçbir zaman üst düzey bir yıldızları olmadı ama takımlarını, ellerindeki malzemeyi verimli kullanmayı çok iyi biliyorlar. Koç Voigt yönetiminde 12 kişilik kadrolarını da belirlediler ve kadroda göze çarpan isim Virtus Bologna forması giyen uzun Yanick Moreira. Onun en büyük yardımcıları ise 2 tecrübeli isim Olimpia Cipriano ve Carlos Morais olacaklar. Atlanta Hawks tarafından bu yaz draft edilen Bruno Fernando, milli takıma katılmayı reddetti. Kendileri için zorlu olan bu grupta denk rakipleri Filipinleri’i yenip İtalya’ya da sürpriz yaparak Sırbistan’ın ardından ikinci olmak için çabalayacaklar.

PG: Gerson Domingos – Jaques Conceicao – Gerson Gonçalves
SG: Carlos Morias – Olimpia Cipriano
SF: Leonel Paulo – Jose Antonio
PF: Reggie Moore – Eduorda Mingas
C : Yanick Moreira – Valdelicio Joaquim – Hermanegildo Mbunga

FİLİPİNLER – Asya

Filipinler basketbolun çok sevildiği bir ülke ve genç jenerasyonun ilgisi ile birlikte son yıllarda hem ligdeki kulüplerin yatırımı hem de federasyonun milli takıma olan ilgisi, desteği artmış durumda. Özellikle devşirme oyuncularla kadrolarını güçlendirmeye çalışıyorlar. NBA patentli uzun Andrey Blatche yine en güvendikleri isim olacak. June Fajardo, CJ Perez ve Gabe Norwood da diğer önemli isimler olacak. Asia Basket 2017’de takımın en skorer 2. ismi Terrence Romeo ve Cleveland Cavaliers’ın guardı Jordan Clarkson kadroda yer almıyor. Sırbistan’ın grubu rahat bir şekilde lider bitireceğini düşündüğümüzde Filipinler’in amacı da Angola ile aynı olacak, İtalya’ya sürpriz yapıp 2.sırayı zorlamak isteyecekler.

PG: Robert Bolick – Mark Barroca – Kiever Revena
SG: Ruger Pugoy – CJ Perez – Paul Dalistan Lee
SF: Gabe Norwood – Troy Rasorio
PF: June Fajorda – Raymond Almazan
C : Andrey Blatche – Japeth Aguilar

İTALYA – Avrupa

İtalya son olarak katıldığı ve Sırbistan, Yunanistan, Türkiye gibi ciddi rakiplerle mücadele ettiği Akropolis Turnuvası’nda iyi görüntü vermedi. Evet Luigi Datome ile Danilo Gallinari’nin kadroda olmaması da önemli bir etkendi ama yine de Belinelli, Hackett ve Gentile dışında kalan oyuncular Dünya Kupası seviyesi için yetersiz göründü. Ayrıca Melli sakatlığından dolayı, Aradori de koç Sacchetti’nin tercihi ile kadroda yer alamayacaklar. Datome’nin katılımıyla mutlaka daha organize daha tehlikeli bir takım olacaklar ama yine de grup liderliği konusunda Sırbistan’a rakip olacaklarını düşünmüyorum. Hatta ikinci sıra için de Filipinler ile Angola karşısında ciddi şekilde zorlanacaklarını düşünüyorum.

PG: Daniel Hackett – Luca Vitali – Ariel Filloy
SG: Marco Belinelli – Amedeo Della Valle
SF: Gigi Datome – Alessandro Gentile – Awudu Abass
PF: Danilo Gallinari – Giampaolo Ricci – Brian Sacchetti
C: Jeff Brooks – Paul Biligha – Amedeo Tessitori

SIRBİSTAN – Avrupa

Sırbistan uzun yıllardan sonra ilk defa bir turnuvaya ideale yakın bir kadroyla hazırlanıyor. Ama tabi yolda can sıkıcı haberler de aldılar, Milos Teodosic’i sakatlığa kurban verdiler. Ancak onun dışında tam kadro olacaklar ki Akropolis Turnuvası’nda Lucic’i dinlendirmelerine, Milosavljevic’i de sakatlığa kurban vermelerine ve final maçında Jokic’i dinlendirmelerine rağmen şampiyonluğa ulaşmayı başardılar. Bogdan Bogdanovic ile Nikola Jokic koç Djordjevic’in en güvendiği isimler olacakken, Milutinov, Raduljica, Jokic, Marjanovic’den oluşan pota altı rotasyonu ile de göz kamaştırıyorlar. Teo’nun yokluğunda da Jovic ile Micic takımı gayet iyi organize ediyorlar. Teo ve Milosavljevic’in dışında Kalinic, Kuzmic, Nedovic ve Markovic de kadroda yer almayacak diğer önemli isimler. Bu grupta rahatlıkla birinci olacaklarını ve finale kadar yollarının açık olduğunu düşünüyorum, ABD ile birlikte en büyük şampiyonluk adayı konumundalar.

PG: Vasilije Micic – Stefan Jovic
SG: Bogdan Bogdanovic – Marko Guduric
SF: Vladimir Lucic – Marko Simonovic
PF: Nemanja Bjelica – Stefan Bircevic
C : Nikola Jokic – Boban Marjanovic – Nikola Milutinov – Miroslav Raduljica

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Pesic, Almanya’ya Kaybettikileri Final Maçı Sonrası Konuştu

2023 FIBA Dünya Kupası final maçında Sırbistan, rakibi Almanya’ya 83-77’lik skorla kaybederek turnuvayı gümüş madalya …