Güncel Haberler

Senegal Ndour Liderliğinde Porto Riko’yu Ezdi Geçti

Hazırlık maçlarında beklentilerin altında kalan ve Dünya Kupası‘nın zayıf halkalarından biri olacağının sinyallerini veren Senegal, Çin’deki maçta Porto Riko‘ya patladı adeta ve Ndour liderliğinde 90-61’lik skorla rakibini ezip geçti.

Takımlar devrede soyunma odasına giderken Senegal’in 36-32’lik üstünlüğü vardı. Fark az görünse de parkede oynanan basketbol açısından Senegal’in üstünlüğü netti. Zaten ikinci yarıda bu üstünlüğü skora da yansıttılar ve son çeyreğe 62-48 önde girdiler.

Senegal’de öne çıkan ve takımın en skoreri olan isim 14 sayı üreten Maurice Ndour oldu.

Senegal H grubunda Kanada, Litvanya ve Avusturalya ile mücadele edecekken, Porto Riko ise C grubunda İspanya, İran ve Tunus ile karşılaşacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Senegal, Angola’yı Geçip Yarı Finale Çıktı (Fenerbahçeli Henry’den 9 asist)

Ruanda’da düzenlenen 2021 FIBA Afrika Şampiyonası çeyrek final maçında Senegal, dişli rakibi Angola karşısında zorlansa …