Güncel Haberler

Dünya Kupası Grup İncelemeleri: B Grubu

Artık Dünya Kupası‘nın başlamasına sayılı günler kaldı ve biraz daha havaya girelim derim ben 🙂 Bu yazımda sizlerle birlikte B grubunu inceleyeceğiz.

Turnuva statüsü hakkındaki bilgilere ve A grubu hakkındaki incelememe BURADAN ulaşabilirsiniz.

RUSYA – Avrupa

Rusya gruplar açıklandığında B grubunun favorilerinden biriydi. Ancak hazırlık döneminde kadronun şekillenmesi sırasında aldıkları kötü haberler onları daha sıradan bir takım haline getirdi. Önemli isimler Timofey Mozgov, Alexey Shved, Dimitry Kulagin, Joel Bolomboy ve Dmitry Khvostov’u Dünya Kupası’nda izleyemeyeceğiz. Bu eksiklere rağmen hazırlık maçlarında hiç fena iş çıkarmadılar. Bahsi geçen eksiklere rağmen takımdaki tecrübeli isimler sorumluluk alarak ön planda yer aldılar. Kupa’da da koç Bazarevich’in en büyük kozları Andrey Vorontsevich, Vitaly Fridzon ve Sergey Karasev olacak. Oyun kurucu pozisyonunda ise bir yıldızları hatta ortalama üstü bir isme sahip olmamaları, pota altında da Bolomboy’un eksilmesiyle beraber ellerinin çok daralmış olması onları turnuva boyunca çok zorlayacak. Nijerya ile birlikte ikinci sıra için kapışacaklarını düşünüyorum.

PG: Mikhail Kulagin – Grigor Motovilov – Alexander Platunov – Andrei Sopin
SG: Vitaly Fridzon – Evgeny Baburin
SF: Sergey Karasev – Nikita Kurbanov
PF: Andrey Vorontsevich – Andrey Zubkov – Semen Antonov – Evgeny Valiev – Nikita Balashov
C : Vladimir Ivlev – Artem Zabelin

https://youtu.be/ZkV-uH084C8

ARJANTİN- Amerika

Arjantin Ginobili, Scola, Oberto ve Prigioni’li altın kadrodan sonra bir bocalama dönemi geçirmişti. Ancak Louis Scola liderliğinde yeni ve değerli bir jenarasyon yakaladılar son yıllardı. Real Madrid’de forma giyen 3 isim Facundo Campazzo, Nicolas Laprovittola ve Gabriel Deck artı Scola liderliğinde PanAmerikan Oyunları’nda şampiyon olarak Dünya Kupası öncesi moral depoladılar. Özellikle guard ve forvet rotastonunda geniş bir rotasyona sahip olan Arjantin, pota altında zaman zaman sorun yaşayabilecek bir takım, özellikle atlet uzunlara karşı. Ama tempoyu yükselttikleri zaman çok ama çok tehlikeli bir takım oluyorlar, Campazzo, Vildoza, Laprovittola üçlüsü Dünya Kupası’nın en dikkat çeken guard rotasyonlarından biri olacak. Bu grupta Nijerya ile Güney Kore’nin onlara sorun çıkartmayacağını düşünüyorum ki Rusya’yı da yenecek kapasiteye sahipler. Grup birinciliği konusunda net favoriler. Turnuva genelinde ise ABD, Sırbistan, İspanya, Yunanistan dörtlüsünün ardından ilk 8 yani Olimpiyat vizesi için favoriler arasında yer alıyorlar.

PG: Facu Campazzo – Nicolas Laprovittola
SG: Luca Vildoza – Máximo Fjellerup – Luca Redivo
SF: Nicolas Brussino – Patricio Garino
PF: Gabriel Deck – Augustin Caffaro
C : Luis Scola – Marco Delia – Tayavek Gallizz

GÜNEY KORE – Asya

Asya kıtasının temsilcilerinden Güney Kore, Dünya Kupası’nın zayıf halkalarından biri olacak. Devşirme uzunları Ricardo Ratliffe takımın en önemli silahı olacak kuşkusuz. İki guardları Lee JungHyun ve Kim SunhYung da diğer önemli oyuncular takımdaki. Asia Basket 2017’de takımın en skoreri olan SeKeun Oh ve takımın en önemli şutörü Jeon JunBeom kadroda yer almıyorlar. Ancak genel anlamda baktığımızda kadro kaliteleri ya da tecrübeleri Dünya Kupası’nda yer alan tüm takımlara göre vasat seviyede, zaten genelde kendi liglerinde oynayan oyunculardan ya da Asya kıtasındaki diğer liglerde oynayan takımlardan kurulu bir rotasyonları var. Bu nedenle de Nijerya, Arjantin ve Rusya gibi güçlü takımların yer aldığı bu grupta bir sürpriz yapabileceklerini düşünmüyorum. Galibiyet almadan grubu tamamlamalarını bekliyorum.

PG: Kim SunhYung – Chan-Hee Park – Heo Hoon
SG: Lee JungHyun – Lee DaeSung
SF: Choi JunYong – Yang HeeJong
PF: Lee SeoungHyun – Sanghjae Kang – Hyogeun Jung
C: Ricardo Ratliffe – Jongkyu Kim

NİJERYA – Afrika

Son yıllarda Afrika kıtasını domine eden ve en iyi takım konumundaki Nijerya, geniş ve değerli bir kadroya sahip. Atletizm konusunda turnuvanın iyi takımları arasında yer alan Afrika ekibi Dünya Kupası’nda da kolay lokma olmayacak ekiplerden biri olacak. Kadroda ülkemizde de forma giymiş olan bir çok tanıdık isim yer alıyor; Alade Aminu, Deji Akindele, Ekpe Udoh ve Michael Eric. Diğer taraftan 4 tane NBA patentine sahip oyuncuları da var. Kadroda en dikkat çeken ve turnuvada ön plana çıkması beklenen oyuncular ise Josh Okogie, Stan Okoye, Ekpe Udoh ve Michael Eric. Özetle Nijerya bu grupta Rusya’yı da Arjantin’i de yenebilecek kalitede bir takım. Okoye ile Okogie liderliğinde tempo yaptıklarında onları izlemek çok keyifli olacak, Dünya Kupası’nda özel olarak takip edeceğim takımlardan biri olacak.

PG: Ben Uzoh – Ike Iroegbu
SG: Josh Okogie – Gabe Vincent – Ike Nwamu
SF: Al-Farouq Aminu – Stan Okoye – Jordan Nwora
PF: Ike Diogu – Chimezie Metu – Talib Zanna
C: Ekpe Udoh – Michael Eric – Alade Aminu – Deji Akindele

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …