Güncel Haberler

Dünya Kupası Grup İncelemeleri: F Grubu

Dünya Kupası‘nın başlamasına sayılı günler kala sizler için grup incelemeleri yapmaya devam ediyorum. Sırada E grubu var. Ama öncelikle turnuva statüsünü ve diğer gruplar hakkında yaptığım incelemeleri hatırlayalım.

Turnuva statüsü hakkındaki bilgiler ve A grubu incelemesi
B grubu incelemesi
C grubu incelemesi
D grubu incelemesi
E grubu incelemesi

YUNANİSTAN – Avrupa

Yunanistan NBA MVP’si Giannis Antetokounmpo‘nun da katılımıyla ideal bir kadroyla Dünya Kupası’na geliyor ve hazırlık maçlarında da önemli madalya adaylarından biri olduklarını gösterdiler. Calathes, Bourousis, Printezis, Sloukas ve Thannasis ona çok iyi eşlik ettiler. Tabi yeni sezonda Maccabi Tel Aviv forması ile izleyeceğimiz Dorsey ile CSKA forması giyecek olan Koufos’un kadroda olmadığını da hatırlatayım. Akropolis Turnuvası’nda İtalya ve millilerimizi Giannis liderliğinde çok rahat geçerlerken güçlü Sırbista karşısında ise uzatmada 80-85 kaybetmekte kurtulamadılar, bu maçta Sloukas’dan yararlanamadıkları gibi Sırplar da Jokic’den yararlanamamışlardı. Turnuvanın ilk maçında sakatlanan Sloukas’dan ise aldıkları haberler iyi, Dünya Kupası’na yetişmesi bekleniyor. Onun geri dönmesiyle Calathes ile birlikte en iyi guard ikilililerinden birine sahip olacaklarını söylemek yanlış olmaz. Bir de MVP Giannis’in varlığını eklediğimizde hem bu gruptan lider çıkmalarına kesin gözüyle bakıyorum hem de madalya yolunda çok ciddi bir aday olduklarına inaniyorum.

PG: Nick Calathes – Antonis Koniaris – Vangelis Mantzaris
SG: Kostas Sloukas – Giannoulis Larentzakis
SF: Kostas Papanikolaou – Ioannis Papapetrou – Thanasis Antetokounmpo
PF: Giannis Antetokounmpo – Georgios Printezis – Panagioutis Vasilopoulos
C : Ioannis Bourousis – Georgios Papagiannis

YENİ ZELANDA – Asya

Yeni Zelanda yani TallBlacks her zaman olduğu gibi direnci yüksek ama yetenek seviyesi sınırlı bir takım. Yakından tanıdığımız Galatasaray forması giyene Tai Webster ve ağabeyi Corey Webster takımın en yetenekli isimleri, aynı zamanda da liderleri. Keskin nişancı Rusbatch, ülkemizde Karşıyaka forması da giymiş olan atletik forvet Abercrombie ve Avrupa tecrübesi yüksek uzun Fotu takımın diğer önemli parçaları. Steve Adams, Mike Vukona, Rueben Te Rangi gibi önemli isimlerden Dünya Kupası’nda faydalanamayacaklar. Yüksek tempoda oynamayı seven Yeni Zelanda hücumda sıkıntı yaşamasa da savunmada pozisyon bilgisi zayıf bir takım, mücadele güçleri yüksek olsa da bu nedenle çabuk ve kolay sayı yiyorlar. Ellerindeki sınırlı yetenek havuzu ile Yunanistan ile başetmeleri zaten mümkün değil. Karadağ’a karşı belki bir sürpriz yapabilirler ama Brezilay karşısında da şansları olmayacak bana göre. Grubu 3 ya da 4.sırada bitireceklerini ve turnuvanın kalanında da pek şansları olmadığını düşünüyorum.

PG: Tai Webster – Shea Ilı – Jarrod Kenny
SG: Corey Webster – Ethan Rusbatch
SF: Thomas Abercrombie – Jordan Ngatai
PF: Isaac Fotu – Finn Delany – Tohi Smith-Milner
C : Rob Loe – Alex Pledger

BREZİLYA – Amerika

Brezilya Altın Jenerasyon’un tüm önemli parçalarını bir kez daha bir araya getirmeyi başarı bu Dünya Kupası öncesi. Hazırlık maçlarında da fena iş çıkarmadılar ve Dünya Kupası’nda ilk 8 adaylarından biri olabileceklerini gösterdiler. Çok tecrübeli bir rotasyona sahip olan Hırvat koç Petrovic’in en güvendiği isimler Marcelinho Huertas, Vitor Benite, Leandro Barbosa ve Anderson Varejao olacaklar. Tabi önemli eksikleri de yok değil, Neto, Machado, Meindl ve Nene’yi sayabiliriz bu konuda. Tecrübe ile yaşlı sınırında olan bir çok oyuncu var kadroda. Bu nedenle de koç Petrovic’in ana rotasyondaki yaşı ilerlemiş isimlerini turnuva boyunca iyi koruması, sürelerini ayarlaması gerekecek. Bu grupta Yunanistan’ın garanti lider olacağını söyleyebiliriz. İkincilik yarışında ise Yeni Zelanda ve Karadağ’dan bir adım önde olduklarını düşünüyorum.

PG: Marcelinho Huertas – Yago dos Santos – Rafa Luz
SG: Alex Garcia – Leandro Barbosa
SF: Marquinhos Vieira – Vitor Benite – Didi Louzada
PF: Bruno Cabahlo – Augusto Lima
C : Anderson Varejao – Christiano Felicio

KARADAĞ – Avrupa

Karadağ NBA yıldızı Nikola Vucevic‘in kadroya dahil olmasıyla koç Mitrovic yönetiminde can yakacak bir takım konumuna geldi. Tabi kadrolarında Rice, Barovic ve Djurisic gibi değerli isimlerin olmadığını da hatırlatayım. Hazırlık maçlarında gördük ki beklentilerin altında bir performans sergilediler. Fransa ve Arjantin gibi güçlü takımlara iyi direnmiş olsalar da bu gruptaki rakiplerinden de olan denk güçteki Brezilya’ya 11 sayı farkla yenilmişlerdi. Dubljevic-Vucevic ikiz kuleleri dışında devşirme Needham, Radovic ve Ivanovic diğer önemli isimleri, tabi bu isimler ikiz kuleler seviyesinde bir kalitede değiller. Pota altında güçlü bir takım olan ve sert, dengeli bir yarı saha basketbolunu tercih eden Karadağ’ın tecrübeli Brezilya’nın önünde ikinci olması zor görünyor. Ancak denk güçteki Yeni Zelanda karşısında ikiz kuleleri ile bir adım öne olduklarını düşünüyorum.

PG: Derek Needham – Nikola Ivanovic – Petar Popovic – Ognjen Carapic
SG: Nikola Ivanovic – Sead Sehovic
SF: Suad Sehovic – Aleksa Popovic – Dino Radoncic
PF: Bojan Dubljevic – Nemanja Radovic – Milko Bjelica
C : Nikola Vucevic – Marko Todorovic – Blagota Sekulic

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …