Güncel Haberler

Dünya Kupası Grup İncelemeleri: C Grubu

Çin’in ev sahipliğinde 31 Ağustos’ta başlayacak Dünya Kupası öncesi gruplar ve takımlar hakkındaki inceleme yazılarıma devam ediyorum. Sırada C grubu var.

Analize başlamadan önce küçük bir hatırlatma yapayım:

Turnuva statüsü hakkındaki bilgiler ve A grubu incelemesi
B grubu incelemesi

İSPANYA – Avrupa

İspanya yıllardır olduğu gibi bu turnuvada da favorilerden birisi konumunda. Pau Gasol, Nikola Mirotic, Sergio Rodriguez ve Serge Ibaka gibi önemli isimler kadroda yer almasa bile, Sergio Llull, Ricky Rubio, Marc Gasol ve Hernangomez kardeşlerle birlikte çok kaliteli ve tecrübeli bir kadroya sahipler. Özellikle pota altında Marc Gasol ve Willy Hernangomez ile güçlü bir rotasyona sahipler. Hazırlık maçlarının ilk etabında kolay rakiplerle oynamış olsalar da sonrasında ABD ile California’da oynamışlar ve çok iyi direnerek 9 sayı farkla yenilmişlerdi. Hem bu grubun favorisi konumundalar hem de bana göre ABD, Sırbistan ve Yunanistan ile beraber en güçlü madalya adayları arasındalar.

PG: Ricky Rubio – Quino Colom
SG: Sergio Llull – Pau Ribas – Xavi Rabaseda
SF: Juan Hernangomez – Rudy Fernandez – Javier Berian
PF: Victor Claver – Pierre Oriola
C : Marc Gasol – Willy Hernangomez

İRAN – Asya

İran son yıllarda Asya kıtasının etkili takımlarından biri olsa da Avrupa’daki basketbol seviyesinin halen altında yer alıyorlar. Ellerinde Hamed Haddadi gibi önemli bir silahları var ve onu pota altında kullanarak hazırlık maçlarında güçlü rakiplere kafa tutmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar. Mohammad Jamshidi ona istikrarlı bir katkı getirebilirlerse Dünya Kupası’nda tehlikeli olabilirler. Grupta Porto Riko ve Tunus gibi denk rakiplerle verecekleri mücadelede 2.sırayı kapmaları şaşırtıcı olmayacaktır.

PG: Sajjad Mashayekhi – Hamed Hosseinzadeh
SG: Mohammad Jamshidi – Behnam Yakchali – Rasoul Mozafarivanani
SF: Samad Nikkhah Bahrami – Mohahmmad Hassazadeh
PF: Mike Rostampour – Arman Zangeneh
C: Hamed Haddadi – Meisam Mirzaei – Aaron Geramipor

PORTO RİKO – Amerika

Porto Riko son yıllarda Brezilya ve Arjantin gibi kıtanın lokomotif takımlarının gerisinde kaldı, eski gücünden uzak. Kadrolarındaki yetenek seviyesi de epey düşmüş durumda. Zaten hazırlık döneminde de pek iyi görüntü vermediler. Tecrübeli uzun Renaldo Balkman‘ı da bu nedenle tekrar kadroya davet ettiler. 35 yaşındaki veteran oyuncu halen takımdaki isimlerin bir çoğundan iyi durumda. Hazırlık maçlarında da sergilediği performanslarla Devin Collier ve Vertas Sullivan ön plana çıkmışlardı. JJ Barea, Shabazz Napier, Maurice Harkless, Jonathan Isaac, Jordan Murphy, Tremont Holter, Ricky Davis, Carlos Rivera ve Tyler Davis gibi önemli isimler kadroda olmayacak ve henüz kadroya katılmayan Gian Clavell’in de durumu belli değil. Ancak şanslı bir grupta olduklarını söyleyebiliriz. İspanya dışında, Tunus ve İran dişlerine göre rakipler, 2.sıra için onlarla savaşacaklarını düşünüyorum.

PG: Angel Rodriguez – Gray Browne – Ivan Gandia – Carlos Rivera
SG: Gian Clavell – David Huertas – Javier Mojica
SF: Isaiah Pinerio – Alex Franklin – Emmanuel Andujar
PF: Devin Collier – Ramon Clemente
C : Renaldo Balkman – Chris Brady – Jorge Diaz

TUNUS – Afrika

Afrika basketbolunun lokomotiflerinden biri olan Tunus, hazırlık maçlarında pek iyi görüntü vermedi. Takımın yıldız ismi devşirme Michael Roll forma giymemiş olsa da beklentilerin altında kaldıklarını söyleyebiliriz, özellikle Salah Mejri tek başına kaldı. Makram Romdhane ve Mourad El Mabrouk destek olmaya kalsalar da yetersiz kaldılar. Onların da şansları İspanya dışında Porto Riko ve İran gibi denk rakipleri ile aynı grupta yer almaları. Roll’un da kadroya eklenmesiyle seviye atlayacaklarını söyleyebiliriz. Zaten Roll’ün de takıma katılmasıyla ideal kadro ile Dünya Kupası’nda yer alacaklar. Grupta ikincilik yarışında en az Tunus ve İran kadar şansları var, çok keyifli bir ikincilik mücadelesi izleyeceğiz grupta.

PG: Omar Abada – Nizar Knioua
SG: Michael Roll – Mourad El Mabrouk – Omar Mouhli
SF: Radhouane Slimane – Ziyed Chennoufi
PF: Makram Ben Romdhane – Mohamed Abbassi
C: Salah Mejri – Mohamed Hadidane – Mokthar Ghayaza

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …