Güncel Haberler

ABD Son Hazırlık Maçında Kanada’yı Farklı Geçti

13 yıl aradan sonra namağlup ünvanını Avusturalya yenilgisiyle sonlandırmasının ardından Kanada karşısında işi ciddiye alan ABD, baştan sona üstün götürdüğü maçı 84-68 kazanmayı bildi. Her iki takım da Avusturalya’dan Çin’e hareket edecekler ve 31 Ağustos’da başlayacak Dünya Kupası öncesi başka hazırlık maçı yapmayacaklar.

İlk çeyrekte Kanada tam anlamıyla çember dövdü. Sadece üçlükler değil Birch de bir çok pozisyonda yakın atışları değerlendiremedi. Hal böyle olunca da ilk çeyrekte sadece 9 sayı bulabildiler, ilk çeyrek ABD’nin 20-9’luk üstünlüğü ile sonlandı. İkinci çeyrekte Pangos’un uyanmasıyla daha iyi organize olup skor üretimini arttıran Kanada, savunmada işleri sertleştirip farkı 5 sayıya kadar indirse de Brown ve Turner ikilisinin etkili oyununa karşılık veremedi savunmada ve 11-1’lik seri ile ABD yeniden öne geçerek soyunma odasına da 46-31 önde girdi.

İkinci yarının başında Birch bu kez pota altında etkili oldu ancak Walker, Brown, Tatum üçlüsü cevap vermekte gecikmedi ve tek hanelere inen farkı tekrar arttırarak mesafeyi korudular ve Kanada’nın tekrar yaklaşmasına izin vermediler. Bu kez işi daha ciddiye almış olan ve özellikle savunmada az hata yapan ABD, hücumda zaman zaman tercih ve organizasyon hataları yapmış olsa da farklı bir galibiyet alarak Dünya Kupası’na moralli girmeyi başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

ABD’de Jaylen Brown 19 sayıyla öne çıkan isim olurken, hazırlık döneminde koç Popovich’in pota altında en güvendiği isim olan Myles Turner da 10 sayı, 15 ribaund ile double-double yaptı. Donovan Mitchell ile Kemba Walker da skora 12’şer sayı ile katkı verdiler. Kanada’da ise Türk Telekom’un yeni uzun forveti Kyle Wiltjer 21 sayı ile takımının skor yükünü sırtlayan isim oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=VhBAWzQefuo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …