Güncel Haberler

Arjantin, Scola’nın Tarihe Geçtiği Maçta Nijerya’yı Kolay Yendi (VIDEO)

Dünya Kupası B grubu maçında Arjantin rakibi Nijerya‘yı 94-81’lik skorla rahat geçerken, veteran yıldız Scola adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

39 yaşındaki Luis Scola, ilk yarıda bulduğu basketlerle toplamda 611 sayıya ulaştı ve 594 sayı bulmuş olan Andrew Gaze’i geride bırakarak Dünya Kupası tarihindeki en skorer 2.oyuncu olmayı başardı. Zirvede Brezilya’nın efsane skoreri Oscar Schmidt bulunuyor 906 sayı ile. Scola ayrıca bu maçta topladığı ribaundlarla 595 rakamına ulaştı ve Dünya Kupası tarihinde en çok ribaund alan isim oldu.

Arjantin maça hücumda çok rahat başladı. Savunmada hiç varlık gösteremeyen ve hücumda organize olamayan Nijerya karşısında ilk çeyreği 28-17 önde tamamladılar. İkinci çeyrekle beraber Nijerya açık alanda aradığı fırsatları buldu ve bu kez sazı ele alarak devreye 43-43 eşitlikle girmeyi başardı. Ancak 3.çeyrekte Arjantin rakibinin organize olamaması ve pota altını inatla kullanmamasının cezasını keserek farkı tekrar açtı ve final çeyreğine 72-61’lik üstünlükle girdi. Son çeyrekte de farklı bir şey göremedik, sadece birebirlere dayalı, organize olamayan Nijerya karşısında Arjantin tecrübeli ve akıllı oyuncuları ile sonuca gitti ve rahat bir galibiyet alarak 2/2 yaptı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Arjantin’de Scola 23 sayı, 10 ribaund ile double-double yaparken, Patrico Garino 17 sayı, 7 ribaund ve Facundo Campazzo da 14 sayı, 4 ribaund, 8 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular. Nijerya’da ise Josh Okogie 18 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Jordan Nwora da 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile ayakta kalmaya çalıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …