Güncel Haberler

Tunus Mejri Liderliğinde İran’ı Rahat Geçti (VIDEO)

Dünya Kupası C grubu mücadelesinde ilk maçını kaybeden iki takım karşı karşıya geldi ve Tunus rakibi İran‘ı 79-67 yenerek ikincilik şansını sürdürdü.

Hücumda müthiş bir enerjiyle maça başlayan Tunus, rakibinin yumuşak savunmasına cezayı kesti ve ilk çeyreği 29-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte savunmalar sertleşti ve İran biraz olsun maça tutundu, soyunma odasına Tunus’un 44-35’lik üstünlüğü ile gidildi. İkinci yarıda da tempo düşüktü ama Tunus rakibinin bir adım önünde olmaya devam etti ve son çeyreğe girilirken de farkı çift hanelere çıkardılar 59-48 ile. Final çeyreğinde de bir şey değişmedi, Tunus farkı korumaya ve İran’ı yaklaştırmamaya devam etti, rahat bir galibiyet alarak ikincilik şansını sürdürdü.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Tunus’da Salah Mejri 22 sayı, 15 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 5 blok ile MVP performansı sergilerken, Michael Roll 16 sayı, 4 ribaund, 5 asist ve Makram Ben Romdhane de 16 sayı, 6 ribaund , 5 asist ile ona destek oldular galbiyet yolunda. İran’da ise Aaron Geramipoor 18 sayı, 4 ribaund, 8 asist ile ön plana çıkarken dev uzun Hamed Haddadi 13 sayı, 11 ribaund, 8 asist ile triple-double’ı kaçırdı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Afrobasket: Tunus Şampiyonluk Ünvanını Korudu

Ruanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2021 FIBA Afrika Şampiyonası finalinde Tunus rakibi Fildişi Sahili‘ni 75-78’lik skorla …