Güncel Haberler

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor.

24 Şubat Cuma günü saat 22:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Avrupa arenasındaki 791. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 790 karşılaşmada 449 galibiyet ve 341 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,8) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 543. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 542 karşılaşmada 292 galibiyet ve 250 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,9) elde etti.

Anadolu Efes ile LDLC Asvel Villeurbanne, Avrupa kupalarında bugüne kadar 15 kez karşılaşırken, takımımız 11 galibiyet ve dört mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta takımımız üç galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan dokuz karşılaşmada takımımız sekiz galibiyet ve bir mağlubiyet aldı.

Ligin ilk yarısında iki ekip arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı takımımız 78-72 kazanmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 23. haftasında Anadolu Efes, Yunanistan’ın Olympiacos takımına deplasmanda 70-76 mağlup olmuş, LDLC Asvel Villeurbanne ise 24. hafta maçında bir diğer Fransız ekibi AS Monaco’ya 87-75 yenilmişti. Euroleague’de 24. haftanın ardından bir maçı eksik Anadolu Efes 11 galibiyet ve 12 mağlubiyet ile 11., LDLC Asvel Villeurbanne ise sekiz galibiyet ve 16 mağlubiyet ile 17. sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …