Güncel Haberler

Dünya Kupası Grup İncelemeleri: H Grubu

31 Ağustos’da başlayacak Dünya Kupası‘na artık sayılı günler kaldı ve analizlerimi son grup olan H grubu ile tamamlıyor olacağım. Ama önce her zamanki gibi diğer gruplar hakkındaki analizlerime bir göz atalım.

A grubu incelemesi
B grubu incelemesi
C grubu incelemesi
D grubu incelemesi
E grubu incelemesi
F grubu incelemesi
G grubu incelemesi

KANADA – Amerika

Her ne kadar bir çok NBA oyuncusundan ve yıldızından yoksun olsa da hazırlık maçlarında gördük ki Kanada oldukça tehlikeli ve dişli bir takım. NBA şampiyonu koç Nurse’ün liderliğinde tecrübeli oyuncularla potansiyeller oyuncuların harmanlandığı derin bir kadroları var eksiklere rağmen. Eksikler derken bir hatırlayalım kimler yok; Kelly Olynyk, Jamal Murray, Tristan Thompson, Dwight Powell, RJ Barrett, Shai Gilgeous-Alexander, Nik Stauskas ve Andrew Wiggins kadroda yer almıyorlar. Buna karşın hazırlık döneminde takımına çok iyi liderlik eden ve sırtlayan Kevin Pangos gibi bir silahları var. Ayrıca Khem Birch, Kyle Wiltjer ve Scrubb kardeşler ile beraber genç yetenek Andrew Nembhard da koç Nurse’ün güvendiği isimler olacaklar. Zorlu grupta Senegal’e rahat üstünlük sağlayacaklarından şüphem yok ancak Litvanya ile Avusturalya’nın önünde grubu ilk sırada bitirme ihtimalleri pek de yüksek görünmüyor.

PG: Kevin Pangos – Cory Joseph – Andrew Nembhard
SG: Phil Scrubb – Kaza Kajami-Keane – Brady Heslip – Duane Notice
SF: Oshae Brissett – Thomas Scrubb – Aaron Best
PF: Kyle Wiltjer – Melvin Ejim
C : Khem Birch – Owen Klassen

SENEGAL – Afrika

Afrika temsilcisi hazırlık maçlarında da gösterdi ki Dünya Kupası’nın zayıf halkalarından biri olacak. Pota altı rotasyonları fena değil aslında ancak kısa oyuncular konusunda çok sınırlı bir yetenek havuzuna sahipler ve bu da onların yaratıcılık seviyelerini ciddi şekilde düşürmüş durumda. Clevin Hannah, Gorgui Dieng, Tacko Fall, Youssoupha Fall ve Omar Sylla gibi önemli isimler kadroda yer almıyorlar. Buna karşın tecrübeli uzun Maurice Ndour liderliğinde Babacar Toure, Mouhammad Fye ve Youssou Ndoye’den oluşan potansiyelli bir pota altı rotasyonuna sahipler. Xane Dalmeida’nın takımını nasıl organize edeceği onların sürpriz şansını da belirleyecek. Ancak büyük bir mucize olmazsa bu zorlu grubu 0 çekerek, galibiyetsiz son sırada tamamlamalarını bekliyorum.

PG: Xane Dalmeida – Lamine Sambe
SG: Djibril Thiam – Momar Ndoye
SF: Ibrahima Faye
PF: Babacar Toure – Mouhammad Faye – Makhtar Gueye
C : Maurice Ndour – Youssou Ndoye -Hamady Ndiaye – Papa Diop

LİTVANYA – Avrupa

Koç Adomaitis yönetimindeki Litvanya hazırlık maçlarında sergilediği performansla Dünya Kupası’nın güçlü ekiplerinden biri olduğunu kanıtladı. Zaten ideal kadro ile turnuvaya geleceklerini söyleyebiliriz, sadece sakatlığı devam eden Arturas Gudaitis ve Donatas Motiejūnas kadroda yok. Buna karşın ellerinde iki kaliteli NBA uzunu Jonas Valanciunas ile Domantas Sabonis ve formda Mantas Kalnietis var. Ayrıca yüksek skor potansiyeli olan iki etkili keskin nişancı Giedraitis ve Grigonis’e de sahipler. Özetle karşımızda madalya için iddialı ve kaliteli bir kadroya sahip olan, hazır ve formda bir Litvanya var. Ancak çok zor bir gruptalar. Senegal karşısında sorun yaşamayacaklardır ama Avusturalya ve Kanada’da karşısında çok terleyecekler. Ben yine de eksik Kanada karşısında bir adım önde olduklarını, Avusturalya ile de son topa kadar liderlik için kapışacaklarını düşünüyorum.

PG: Mantas Kalnietis – Lukas Lekavicius
SG: Marius Grigonis – Renaldas Seibutis – Rokas Giedraitis
SF: Mindaugas Kuzminskas – Edgaras Ulanovas – Arnas Butkevicius
PF: Donatas Sabonis – Jonas Maciulis
C : Jonas Valanciunas – Paulius Jankunas

AVUSTURALYA – Asya

Geldik hem bu grubun favorisine hem de iddialı madalya adaylarından birine, Avusturalya’ya. Koç Lemanis yönetiminde eksiklere rağmen çok iyi bir kadroları var, maalesef Ben Simmons, Jonah Bolden, Brock Motum ve Thon Maker’ı Dünya Kupası’nda izleyemeyeceğiz. Fakat çok formda bir Patty Mills liderliğinde Joe Ingles, Matthew Dellavedova, Aron Baynes, Andrew Bogut ve Jock Landale gibi çok yüksek potansiyelli bir rotasyonları var ki bu takımın hazırlık maçında ABD’yi yenerek 13 yıl sonra ilk mağlubiyet ile tanıştırdıklarını unutmayalım. Elbette Kanada ve Litvanya gibi güçlü rakiplerle mücadele edecekler bu grupta ve iki maç da onlar için kolay olmayacak. Ancak Mills, Ingles, Bogut gibi tecrübeli yıldızların önderliğinde yarı finale kadar yürüyebileceklerini düşünüyorum. Turnuvanın izlemesi en keyifli takımlarından biri olacaklar.

PG: Matthew Delladova – Nathan Sobey
SG: Patty Mills – Chris Goulding – Cameron Gliddon
SF: Joe Ingles – Mitch Greek
PF: Jock Landale – Nick Kay – David Barlow
C : Aron Baynes – Andrew Bogut

https://www.youtube.com/watch?v=-h9BsPeUCXo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …