Güncel Haberler

Euroleague’de Bu Yaz Serbest Kalacak Yıldızlar

Avrupa basketbolunda son yıllarda görmediğimiz kadar hareketli bir yaz bizleri bekliyor. Çünkü bir çok yıldız ismin kontratı bitti ve eğer Avrupa’da kalmayı tercih ederlerse özellikle Euroleague takımlarının onları kapabilmek için kesenin ağzını açmaları gerekecek. NBA ve Çin Ligi ciddi teklifler sunacaklardır bu isimlere.

İşte ben de sizler için bu isimler arasından bir kadro kurdum ki sanırım bu oyuncuları bir takım bünyesine katabilse tartışmasız Euroleague şampiyonluğuna oynar, hatta bana göre şampiyon da olur 😉

Gelin bu isimleri birlikte mercek altına alalım, hatta Euroleague takımlarımız Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes için de beyin fırtınası yapmış olalım.

Nando De Colo (G / CSKA Moskova):

Fransız yıldızın kontratı bu yaz sona eriyor ve kendisi ile en çok ilgilenen takım Real Madrid olacak biri görünüyor. Ancak önemli bir nokta var ki İspanya’daki hakları Valencia’nın elinde, bu nedenle de tekrar Euroleague sahnesine dönecek Yarasalar’ın da eski oyuncularına kesenin ağzını açıp cazip bir teklif sunma olasılıkları var. Aslında temsilcilerimizin de bu yarışa girmelerini çok isterim, özellikle Anadolu Efes Larkin ile anlaşamazsa mutlaka Fransız yıldıza bir teklifle gitmeli. Diğer taraftan keşke Fenerbahçe de Sloukas sevdasından hazır opsiyonu da varken vazgeçip De Colo için bütçede yer açabilese.Özetle Fransız yıldız CSKA’da kalsa da takım değiştirse de transfer sezonun en çok konuşulan isimlerinden biri olacak, çünkü yapacağı hamle Euroleague şampiyonluğunu da büyük ölçüde belirleyecek.

Cory Higgins (G / CSKA Moskova):

Evet bu sezon Euroleague şampiyonluğuna giden yolda zaman zaman Rodriguez ile De Colo’nun gölgesinde kaldı ama oyunun iki tarafında da getirdiği enerji ve çeşitlilik tartışmasız koç Itoudis’in en önemli kozlarından biriydi. Sevindirici olan temsilcimiz Anadolu Efes’in ona şimdiden bir teklif iletmiş olması ama hem NBA kapısı hem de Barcelona’nın da ona cazip bir teklif sunmuş olması temsilcimizin işini zorlaştırıyor. Bu sezon Beaubois’dan neredeyse hiç katkı almadan finale çıkan lacivert beyazlılar Higgins hamlesini bu pozisyona yaparsa büyük iş başarmış olur.

Will Clyburn (F / CSKA Moskova):

Koç Blatt onu İsrail’den Daçka’ya getirdiğinde çok riskli bir hamleydi. Zayıf top kontrolü, fazla bireysel oyunu ve dış şutunun istikrarsız olması büyük soru işaretlerini de birlikte getirmişti. Ama atletik özellikleri, savunmada birden fazla pozisyonu savunabilmesi ve Blatt ile başlayan gelişim sürecini ivmelendirerek CSKA forması ile de sürdürmesi onu komple bir forvete dönüştürdü.Artık bu eksik olarak saydığımız noktaların bir kısmını artı hanesine rahatlıkla yazabiliyoruz ve soru işaretleri ile başladığı Euroleague kariyerinde Final Four MVP ödülüne uzanan harika bir hikaye yazdı. Gelen haberlere göre büyük olasılıkla CSKA ile NBA çıkışları bulunan 3 yıllık bir kontrata imza atacak. Bu nedenle temsilcilerimiz de dahil diğer takımlar onunla ilgilenmiyorlar.

Derrick Williams (F / Bayern Munich):

Koç Radonjic’in Bayern’inde tartışmasız en önemli parçaydı bu sezon. Avrupa’daki ilk senesinde dış şut tehditi, atletizmi ve hem 3 hem de 4 numarada oynayabilmesini sağlayan çabukluğu ile çok canlar yaktı. Hatta en iyi döneminde temsilcimiz Fenerbahçe’yi Ülker Arena’da neredeyse tek başına yıkıyordu. Çin piyasası ile yakınlığı ve NBA’e geri dönme özlemi bilinse de koç Ataman ve Anadolu Efes akıllı bir hamle yaparak ona şimdiden iyi bir teklif sundular. Kabul ederek takımdan ayrılması beklenen Motum ve Anderson’ın yerine iki pozisyonda da çok iş yapar koç Ataman’ın sisteminde.

Jordan Mickey (C / Khimki):

Genç uzun NBA kariyerinden sonra ilk kez geldiği Avrupa’da Khimki forması ile en büyük sahnede, Euroleague’de skorer oyunu ile dikkat çekti. Dış şut tehditi olması ve 5 numarada bir çok rakibine göre çok daha hızlı olması, buna karşı fiziksel olarak hiç geri adım atmayan tarzı ile geçtiğimiz sezon Robinson’ın bıraktığı etkiden çok daha fazlasını bıraktı Khimki’de. Moskova ekibinin tekrar Euroleague’e dönecek olması ile takımda kalması beklense de Baskonia ile Panathinaikos’un da onunla yakından ilgilendiği biliniyor ve tabi NBA de halen önemli bir opsiyon. Dunston’ı yedeklemek isteyen Anadolu Efes ve eğer Lauvergne’nin kontratından çıkabilirse Fenerbahçe’nin de mutlaka onu planlarına dahil etmeleri gerekiğini düşünüyorum.

Shane Larkin (G / Anadolu Efes):

Büyük umutlarla geldiği lacivert beyazlılarda sezona kötü bir giriş yapıp sakatlıklarla boğuşsa da tam ona ihtiyaç olunan zamanda, sezonun son çeyreği artı play-off’larda harika bir ivme yakalayan Larkin, Baskonia günlerinde olduğu gibi Euroleague’i sallamayı başardı. Sürati, yüksek yüzdeli üçlükleri ve akıllı penetreleri ile Anadolu Efes’in finale çıkmasını sağlayan isimlerin başına yazıldı. Anadolu Efes onu elinden kaçırmak istemiyor ve büyük olasılıkla 15 Temmuz’a kadar NBA çıkışı olmasını kabul ederse taraflar yeni bir kontrat üzerinde anlaşacaklar. Ancak Panathinaikos’un da onu aklını çelmeye çalıştığı gelen haberler arasında.

DeAndre Kane (G / Maccabi Tel Aviv):

Bu kadroda savunma bakanı görevini üstlenecek isim olurdu Kane. Aslında zaten Maccabi’de de bu görevi hakkıyla yerine getirdi. 1, 2 ya da 3 numarada görev alan rakip skorerleri yavaşlatma hatta durdurmayı bilen bir isim. Dış şut tehditi yok denecek kadar az ancak penetre özelliği ve güçlü fiziği ile hücumda da hafife alınmayacak bir isim. Özetle Kane her eve lazım bir oyuncu, Real Madrid’de Taylor, CSKA’da Kurbanov benzer görevleri üstlenen oyuncular. Bu nedenle Kane’i kapacak takım da şampiyonluk yolunda yap bozun önemli parçalarından birini tamamlamış olacak. Anadolu Efes bu savunma enerjisini zaten Doğuş ve Dunston’dan alıyor, Fenerbahçe’de de Kalinic çok daha bir seviyede bu görev için. Dolayısıyla temsilcilerimize önerebileceğim bir isim değil.

kane maccabi ile ilgili görsel sonucu

Fabien Causeur (F / Real Madrid):

Fransız kanat oyuncusu Brose Bamberg’de geçirdiği başarılı sezonun ardından serbest kaldığında, yani 2017 yazında temsilcimiz Fenerbahçe’nin Bogdanovic’in takımdan ayrılmasıyla beraber onu mutlaka takıma dahil etmesi gerektiğini savunmuştum. Ancak temsilcimiz Guduric hamlesini yaptı ve maalesef geldiğimiz noktada Causeur’ün kaçan balık olduğunu net bir şekilde gördük. Real Madrid’de aldığı kısıtlı sürelere rağmen önemli işlere imza attı, istatistiklerinin üstünde bir performans sergiledi. Sarı lacivertlilerin artık forvet hattındaki rotasyonda bir yeri yok ve Anadolu Efes de benzer görevi üstlenen Simon ile kontrat yeniledi. Bu nedenle temsilcilerimizin düşüneceği ya da düşünmesi gereken bir oyuncu değil. Diğer taraftan zaten koç Laso ile Real Madrid ondan çok memnunlar ve kontrat yenileyecekler. Bu nedenle transfer piyasasında fazla kalmayacaktır.

Chris Singleton (F / Barcelona Lassa):

Barcelona kariyerinde Panathinaikos’daki kadar etkili olamasa da o halen Euroleague’in en değerli 4 numaralarından biri. Çabuk ayakları ve atletizmi ile konsantre olduğunda savunmada da müthiş faydalı bir oyuncu ve işin hücum tarafında özellikle Barcelona tam sahayı kullandığında gerek dış şutları gerekse trailer geldiği pozisyonlarda çok verimli oldu. Barcelona onu takımda tutmak istese de pek kalmaya niyetli değil. Ancak Pana kariyerinden sonra yaşadığı düşüş onu biraz istenilen oyuncular sıralamasında geri düşürdü. Bu nedenle İspanyol ekibinden ayrılırsa rotasının Çin, Milano ya da Maccabi olması yüksek ihtimal. Barcelona’ya imza atmadan önce adı Fenerbahçe ile anılıyordu, o dönem Thompson yerine sarı lacivertlilere gelmiş olsaydı çok farklı bir kariyeri olabilirdi. Mevcut performansı ile iki temsilcimizi de önereceğim bir isim değil ama bu kadroda Williams’a çok iyi bir alternatif olur kenardan gelerek 😉

Tarick Black (C / Maccabi Tel Aviv):

NBA’den sonra ilk kez Avrupa’da şansını deneyen isimlerden biri Black. Güçlü fiziği, atletik özellikleri ve ayağını yere sağlam basan bir uzun olmasıyla bu sezon dikkatleri fazlasıyla üstüne çekti. İkili oyunları yüzdeli bitirmesinin yanı sıra sırtı dönük oyununu da geliştirdi. Savunmada da koç Sfairopoulos’un gelişiyle çok şey öğrendi, sadece blok kovalamıyor artık, tepe ikili oyunlarında kısaların karşısında durabildiği gibi yardım savunmasını da geliştirdi. NBA takımları halen onunla ilgileniyor ama iyi bir kontrat alması zor. Ama Euroleague’de çok takımın onunla ilgilendiğin söyleyebiliriz. Bana göre Dunston’ı yedeklemek isteyen ve Pleiss’ı göndermesi beklenen temsilcimiz Anadolu Efes’inm kesinlikle düşünmesi gereken bir isim. Fenerbahçe de yine Lauvergne’in kontratından çıkabilirse mutlaka onu alternatifler arasına almalı.

TArik black maccabi ile ilgili görsel sonucu

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …