Güncel Haberler

RESMİ: Djordjevic, Çin’in Başına Geçti

Geçen sezon temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu çalıştıran ve Basketbol Süper Ligi’nde sarı lacivertlileri şampiyonluğa taşıyan Sasha Djordjevic bu sezon henüz bir takımla anlaşmamıştı.

Birkaç gündür kulislerde konuşulan transfer resmileşti ve Sırp koçun yeni adresi Çin Milli Takımı oldu.

55 yaşındaki tecrübeli koç böylelikle 3 yıllık aranın ardından tekrar milli takım başantrenörlüğüne dönmüş olacak. Daha öncesinde Sırbistan’ın başında görev alan Djordjevic, 2014 Dünya Kupası, 2016 Olimpiyat Oyunları ve 2017 EuroBasket’te Sırbistan’a gümüş madalyalarını kazandırmıştı.

Sırp koç milli takımın başında son olarak 2019 Dünya Kupası’nda yer almış ve turnuvayı madalya kazamadan 5. sırada bitirmelerinin ardından görevinden istifa etmişti.

Kulüpler düzeyinde ise Fenerbahçe’den önce Panathinaikos, Olimpia Milano, Virtus Bologna, FC Bayern Munich ve Benetton Treviso gibi önemli takımları çalıştırmıştı. Yunanistan, İtalya ve Almanya’da lig şampiyonlukları kazanırken Bologna ile 2019’da Şampiyonlar Ligi kupasını da kaldırmayı başarmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Nijerya, Çin’i Yendi ve Olimpiyat Biletini Kaptı

Dünya Kupası klasman maçları M grubu mücadelesinde Nijerya ev sahibi konumundaki Çin‘i 73-86 yenerek format …