Güncel Haberler

RESMİ: Manisa, Galatasaray’dan Ayrılan Morgan ile Anlaştı (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından Manisa BBSK, milli aradan faydalanarak kadrosunu yenilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Selden’ı kadrosuna katan Ege ekibi, bu kez de Galatasaray NEF‘den ayrılan Raymar Morgan ile anlaştı. Kontratın sezon sonuna kadar olduğu gelen haberler arasında.

34 yaşında olan 2.02 metre boyundaki Amerikalı uzun, sarı kırmızılılar ile BSL’de 5 maça çıkarken ortalama 18.0 dakika süre almış, 6.8 sayı, 4.0 ribaund ve BCL’de ise 3 maçta ortalama 15.7 dakika sahada kalırken 6.7 sayı, 5.0 ribaund, 1.3 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Morgan orta mesafe tehditi olan, potaya çabuk devrilen, alçak postta üretme konusunda etkili, fiziksel oyundan kaçmayan, ribaundlara çok iyi katkı veren bir undersized uzun. Savunmada da çabuk ayakları ile adam değişmelerde kısanın karşısında kalabilmesi önemli bir artı. Ayrıca tecrübesi ve kaliteli karakteri ile takımdaki oyunculara örnek olan, liderlik eden bir oyuncu. 2020-21 sezonunda, yani aktif olarak sahada olduğu son dönemde, Karşıyaka’ya hem saha içinde hem de dışında liderlik eden tecrübeli uzun pota altındaki istikrarlı performansı ile oyunun her iki alanında da tam anlamıyla güven vermişti. Oyun ne zaman sıkışsa enerjisi ve savaşçı kimliği ile ama bir blok ya da top çalma ama bir orta mesafe ya da pota altı bitirişiyle takımına hayat veren, geri dönüşlerin fitilini ateşleyen isim olmuştu. Açıkçası geçtiğimiz sezonun hemen başında yaşadığı sakatlıklara kadar kariyerinin en olgun ve en verimli dönemini geçirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

2021-22 sezonunun başında belinden ameliyat olan Morgan’ın 2022 yılının başında Asvel’e dönmesi bekleniyordu ama ancak Mart sonunda yani 33. haftada ilk maçına çıkabilmiş sonrasında da sezonun geri kalan 2 maçında riske edilmemişti. Dolayısıyla Fransız ekibi ile çalışmalara ve antrenmanlara başlamış olsa da koca bir sezonu maç yapmadan geçirmişti. Galatasaray’da da bu antrenman ve maç eksiğinin getirdiği negatif etkiyi bir türlü üstünden atamadı, beklentilerin çok altında kaldı. Hummer transferi ve Floyd’un da yakın zamanda sakatlıktan dönecek olmasıyla beraber gözden çıkarıldı artık. Şimdi Manisa ona bir şans daha verecek ki Bruinsma ya da Anosike’den birinin takımdan ayrılması gündemde, yani ilk 5 oyuncusu olarak ondan yüksek bir beklenti içinde olacaklar. Sağlıklı olduğu dönemlerde Karşıyaka forması ile ne kadar dominant bir uzun olduğunu bir önceki sezon göstermiş bir uzun. Galatasaray’da başaramadı ama Manisa’da tekrar eski ritmine ve sağlığına kavuşabilirse hem pota altında hem de orta mesafeden çok önemli bir silah olacaktır ki savunma ve ribaundlar konusundaki savaşçı kimliği artı lider özellikleri ile de takıma seviye atlatabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …