Güncel Haberler

Analiz: Avustralya – Arjantin

2020 Tokyo Olimpiyatları‘nda grup maçları tamamlandı ve çekilen kura sonrası çeyrek final heyecanı da 2 Ağustos’da başlayacak.

Ben de sizler için çeyrek finaldeki 4 eşleşmeyi ayrı ayrı mercek altına almaya devam ediyorum. Son eşleşmemiz de Avustralya – Arjantin olacak, keyifli okumalar.

  • Slovenya – Almanya eşleşmesinin analizi için TIKLAYINIZ.
  • İspanya – ABD eşleşmesinin analizi için TIKLAYINIZ.
  • İtalya – Fransa eşleşmesinin analizi için TIKLAYINIZ.

İki madalya adayı takımın çeyrek finalde erken eşleşmesini izleyeceğiz. Tabi bu erken eşleşmenin temel nedeni son Dünya Kupası finalisti Arjantin’in Doncic ve arkadaşlarının gerisinde grubu 2. sırada bitirmesi ve bu nedenle kurada 2. torbada yer almasıydı. Avustralya ise 2016 Rio Olimpiyatları’nda 4. olmuş sonrasında da 2019 Dünya Kupası’nda 3. olarak bronz madalyayı kazanmış, son yıllların yükselen basketbol ülkelerinden biri. Artık bu turnuvada final hatta şampiyonluk istiyorlar. Hazırlık döneminde de çok iyi maçlar çıkarmışlardı zaten ve bunu da turnuvaya taşımayı başardılar. 3 maçlarını da kazanarak Ölüm Grubu dediğimiz B grubundan namağlup çıktılar. Takımın lideri olan tecrübeli oyun kurucu Patty Mills harika bir turnuva geçiriyor; 21.7 sayı, 5.7 asist, 18.0 verimlilik puanı ile mücadele ediyor. İtalya maçında tecrübeli uzun Baynes’i boyun sakatlığı nedeniyle kaybettiler, turnuvayı kapadı. Ama son Almanya maçında Betis’den hatırlayacağımız Kay ve adı Efes ile anılan Landale adeta onun yerine de oynadılar, pota altında eksikliğini hissettirmediler. Tecrübeli şutör Ingles ve iki genç dinamo Exum ile Thybulle de takımın jokerleri konumundalar.

Son Dünya Kupası finalisti Arjantin grup maçlarında ecel terleri dökmüş ama ABD’nin Çekya’yı farklı yenmesi sayesinde grupta sadece Japonya’yı yenerek en iyi üçüncülerden biri olarak çeyrek final bileti kapmışlardı. Aslında ellerinde Dünya Kupası’ndaki kadronun aynısı var, Luis Scola 41 yaşında ama halen takımını taşıyor. Campazzo da formda ve Barça’nın yeni guardı Laprovittola da ona çok iyi eşlik ediyor. Vildoza ve Deck’den istikrarlı katkı alamamaları, pota altında Delia’nın 5 numara anlamında alternatifinin olmaması onları zorlayan unsurlar oldu şimdiye kadar. Özellikle Garino ve Brussino gibi enerjik forvetlerin ortalarda olmamaları, sınırlı katkı veriyor olmaları koç Hernandez’in sistemini zorluyor.

Avustralya, grup maçlarında Mills liderliğinde tam bir buldozer gibi önüne gelen rakibini ezdi geçti. Evet zaman zaman zorlandılar maç içinde hep bir yolunu buldular, çok geniş ve tecrübeli bir rotasyona sahipler. Baynes’in yerini de hemen doldurdular Kay ve Landale’den gelen ekstra katkılarla. Bu maçta da Scola ve Delia gibi uzunlar karşısında üretimde zorlanmayacaklarını düşünüyorum pota altında. Diğer taraftan Dellavedova’nın Campazzo üstünde kuracağı baskı ve ne kadar başarılı olacağı önemli olacak. Ama ben yine Mills ve Ingles gibi tecrübeli isimlerin devreye gireceklerini, Olimpiyatlar öncesi oynadıkları hazırlık maçında olduğu gibi zorlanabileceklerini ama sonuçta kazanan taraf olacaklarını öngörüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …