Güncel Haberler

Analiz: İtalya – Fransa

2020 Tokyo Olimpiyatları‘nda çekilen kura sonucunda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

Ben de sizler için bu eşleşmeleri mercek altına almaya devam ediyorum. Sırada iki Avrupa ülkesinin kapışmasını izleyeceğimiz İtalya – Fransa eşleşmesi var, keyifli okumalar.

Slovenya – Almanya eşleşmesinin analizi için TIKLAYINIZ.

İspanya – ABD eşleşmesinin analizi için TIKLAYINIZ.

Gelelim bir diğer keyifli ve çekişmeli geçmeye aday çeyrek final eşleşmesine. İtalyanlar turnuvaya Belinelli ve Datome gibi tecrübeli yıldızlarından yoksun gelince bir çok basketbol severin gözünde şansları azalmıştı. Ama koç Sacchetti yönetiminde yakaladıkları yeni jenerasyonu şuana kadar çok ama çok iyi kullandılar. Ölüm Grubu olarak nitelendirilebilecek B grubunda, Almanya ve Nijerya gibi güçlü rakiplerin önünde 2. sırada yer alarak çeyrek final biletini kaptılar. Alba’da koç Reneses yönetiminde nefis bir sezon geçiren ve inanılmaz bir gelişim gösteren Simone Fontecchio takımın skor lideri konumunda. Genç guard Mannion, Serie A’nın MVP’si Tonut, Fenerbahçe’nin yeni uzunu Polonara ve Milano ile tekrar Avrupa macerasına başlayan Melli takımın en önemli silahları. Ayrıca genç guard Pajola’yı da unutmamak lazım, kritik maçlarda istatistiklere yansımayan çok önemli savunma performansları gösterdi bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile.

Fransa bir çok otoritenin turnuva öncesinde madalya adayı olarak gösterdiği takımlardan biriydi. İdeal bir kadroyla geldiler turnuvaya ve daha ilk maçta ABD’yi yenerek de ne kadar güçlü bir madalya adayı olduklarını kanıtladılar zaten. Sonrasında da Çekya ve İran gibi kendi sikletlerinde olmayan takımlara karşı zorlanmadılar. Hali hazırda NBA’de serbest oyuncu statüsünde olan Evan Fournier nefis bir turnuva geçiriyor ve takımın en skorer ismi. Fenerbahçe’nin tecrübeli guardı Nando De Colo da tecrübesi ve komple oyunu ile sahanın her alanında takıma liderlij eden isim konumunda. Heurtel de bu iki ismin arkasında 3. hatta zaman zaman 4. opsiyon olmayı kabul etmiş durumda ve haddini bilerek, olgun bir basketbol oynuyor. Diğer iki NBA oyuncusu Batum ve Gobert ise özellikle işin savunma tarafında takıma liderlik ediyorlar, hücumda da tamamlayıcı olarak çok faydalılar, özellikle Gobert pota altında herşeyi çok basietmiş gibi gösterip verimli bir basketbol sergiliyor.

Kağıt üstünde Fransa elbette bir kaç adım önde İtalya’dan. Pota altında Gobert, guardlarda da Fournier ve De Colo İtalyanlar’a net üstünlük sağlaması beklenen isimler. Batum da İtalyanlar’ın en önemli silahı Fontecchio’yu mutlaka zorlayacaktır, tamamen durdurmasa da yavaşlatacaktır. Fransızlar’ın guard savunmasının çok iyi olmamasıyla beraber İtalyan guardların da hücuma katkı vereceğini düşünüyorum. Bu nedenle de maçtan kolay kopmayacaklardır. 40 dakika sonunda tecrübe farkı ile Fransızlar kazanır büyük olasılıkla ama İtalyanlar’ın gençlik enerjisi ile onları zorlamalarını, kolay pes etmemelerini bekliyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman ve Singleton, Asvel Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk …