Güncel Haberler

Analiz: İspanya – ABD

2020 Tokyo Olimpiyatları‘nda grup maçları tamamlandı ve çekilen kura sonucu çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu.

Ben de sizler için her bir eşleşmeyi mercek altına almaya devam ediyorum. Sırada, erken final olarak nitelendirebileceğimiz eşleşmelerden biri, İspanya – ABD var. Keyifli okumalar.

Slovenya – Almanya eşleşmesinin analizi için TIKLAYINIZ.

Çeyrek finaldeki en kritik ve önemli eşleşme olacak tartışmasız. Turnuva öncesinde bir çok basketbol severe sorsanız bu iki takım için final oynar derlerdi. Ama İspanya’nın grubu ikinci sırada bitirmesi ve ikinci torbaya düşmesiyle bu eşleşme gerçekleşti. İspanyollar her ne kadar Mirotic ve Ibaka’dan yoksun olsalar da ellerinde Gasol kardeşler, çok formda bir Ricky Rubio artı birbirlerinin artık neler yapabileceğini gözü kapalı bile tahmin edebilen Llull, Claver, Rudy, Rodriguez gibi çok tecrübeli isimlere sahipler. Grubun son maçında Slovenya karşısında Doncic’i de aslında harika durdurmuşlardı ama Slovenya’nın geri kalanını hafife almaları onlara bir mağlubiyetten fazlasını getirdi, ikinci olarak ABD ile çok erken eşleşmek zorunda kaldılar.

ABD kuşkusuz eskisi gibi artık diğer ülkelere öyle kolaylıkla üstünlük sağlayabilecek kadar farklı seviyelerde değil. Özellikle Avrupa takımları bu farkı her geçen yıl kapatıyorlar. Özellikle daha çok birlikte oynayan oyunculardan kurulu takımlara karşı sürekli toplama takımlarla gelen ABD milli takımı zorlanıyor. Bu turnuvaya da farklı bir takımla geldiler. Ama elbette Kevin Durant başta olmak üzere ellerinde Lillard, Tatum, Holiday, LaVine, Adebayo gibi çok önemli yıldızlar var. İlk maçta Fransa karşısında soğuk bir duş aldıktan sonra hem İran’ı hem de Çekya’yı farklı skorlarla geçerek en iyi 2. biletini kaparak ilk torbada yer aldılar ama şanssızlıklarına daha çeyrek finalde son Dünya Şampiyonu İspanya ile eşleştiler, başta Durant ve koç Popovich olmak üzere tüm takım için şampiyonluk yolunda çok önemli bir sınav olacak.

ABD, son Dünya Kupası’nda yarı finalde havlu atmış ve madalya alamamıştı, yine takımın başında koç Popovich vardı. Şimdi aynı tehlikeyle Olimpiyatlar’da ve bu sefer çeyrek finalde karşı karşıyalar. Hazırlık döneminde iki takım karşı karşıya gelmişti ve ABD 83-76’lık skorla zor kazanabilmişti. Tabi o maçta Holiday, Middleton, Booker üçlüsünden yoksunlardı. Şimdi tam kadrolar ama karşılarında da son Dünya Şampiyonu İspanya var. Öncelikle Rubio İspanya’nın lideri ve hücumdaki en önemli silahı ancak karşısında Holiday gibi müthiş bir savunmacı olacak ve çok zorlanacağını düşünüyorum. Bunun da İspanya’yı galibiyetten bir adım daha uzaklaştıracağını düşünüyorum. ABD’nin son 2 maçta yakaladığı ivme ve moralle İspanyollar’a da üstünlük kurmasını bekliyorum; Gasol kardeşler, Llull, Rudy, Rodriguez artık değişmesi gereken bir jenerasyonun temsilcileri, ABD’ye güçlerinin yetmeyeceğini öngörüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman ve Singleton, Asvel Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk …