Güncel Haberler

Andrei Kirilenko Yeniden Rusya Basketbol Federasyon Başkanı Seçildi

Rusya basketbolunun ikonlarından biri olan Andrei Kirilenko, yapılan seçim sonrasında Rusya Basketbol Federasyon Başkanı olarak görevine devam ediyor.

1981 doğumlu Rus basketbol adamı göreve 2015 yılında seçilmişti ve yeni oylama sonucuna göre, görevindeki 6. döneme başlayacak.

Sanal ortamda yapılan oylamada Kirilenko 109 oy alırken, rakibi Eduart Sandler ise sadece 16 oy alabildi ve bir kez daha Kirilenko net bir şekilde desteklenmiş oldu.

Kirilenko’nun rakibi Sandler da 1981 doğumlu eski bir Rus basketbolcu. Vladivostok doğumlu olan Sandler geride bıraktığımız sezon Rusya Ligi’ndeki Vostok-65 takımının başantrenörlüğünü yapıyordu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Almanya, Rusya’yı Son Nefeste Yendi ve Grubu Lider Tamamladı

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na katılacak takımlardan birini belirlemek adına Split’de düzenlele elemelerin A grubu mücadelesinde Almanya, …