Güncel Haberler

FLAŞ: FIBA, Rusya ve Belarus’u Tüm Turnuvalardan İhraç Etti (Milli takımımıza yaradı)

FIBA yaptığı resmi açıklamayla Rusya ve Belarus‘u tüm uluslararası organizasyonlardan ihraç ettiğini duyurdu.

Bu kararla beraber A Milli Takımımız‘ın yer aldığı, 2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri B grubunda tüm takımların ve H grubunda da Rusya’nın men edilmesiyle yine yüm takımların üst tura çıkması kesinleşmiş oldu.

FIBA’dan yapılan açıklama şu şekilde:

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından 1 Mart 2022’de alınan ve Merkez Yönetim Kurulu tarafından 25 Mart 2022’de onaylanan, Rus takımlarının ve yetkililerinin FIBA basketbol ve 3×3 basketbol müsabakalarına katılmasına izin verilmemesi kararına ek olarak, FIBA İcra Komitesi bugün, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek FIBA basketbol müsabakaları için Rusya Basketbol Federasyonu (RBF) ve Belarus Basketbol Federasyonu (BBF) ile ilgili olarak kararları onayladı.

FIBA İcra Komitesi aşağıda belirtilen kararları aldı:

Bir sonraki duyuruya kadar Rusya veya Belarus’ta FIBA Resmi Basketbol Müsabakaları düzenlenmeyecektir.
RBF ve BBF’ye bağlı takımlar aşağıdaki FIBA milli takım müsabakalarından çekilmiş sayılacaktır:
FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023 Elemeleri

FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023 Avrupa Elemeleri B Grubu’ndan Rusya, H Grubu’ndan ise Belarus, yerlerine başka bir takım atanmadan gruplarından çıkarıldı. Her iki takımın tüm sonuçları iptal edildi ve sonuç olarak, grubun geri kalan takımları şu ana kadar oynanan 4 maçla ikinci eleme turuna yükseldi. Takımları bu iki grupta (H ve G; A ve B) eşit olarak sınıflandırmak için, A ve G gruplarının son sıradaki takımlarına karşı oynanan ilk tur maçları dikkate alınmayacaktır. Yeni oluşacak L ve I grupları ise bu sıralamalara göre oluşturulacaktır.

Ayrıca Kadınlar ve 3×3 kategorilerinde de bu iki ülke tüm uluslararası organizasoynlardan men edildiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …