Güncel Haberler

Beşiktaş Skorerini de NCAA’den Getiriyor

Beşiktaş Sompo Sigorta, yeni skorerini de tıpkı uzunu gibi NCAA’den getiriyor.

Ahmet Kandemir’in Yeniden Yapılanma Direktörlüğü’ne getirilmesiyle scouting işine çok daha fazla önem veren siyah beyazlılar, 2 numara pozisyonu için Bjkbasket.org’nin haberine göre son olarak NCAA‘de UMass Lowell forması giymiş olan Christian Lutete ile anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

23 yaşında olan 1.96 metre boyundaki Lutete, 32 maçta ortalama 33.7 dakika süre alırken 19.3 sayı, %37.4 3sayı, 7.0 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile mücadele etti.

Lutete, son 2 sezondur üst üste konferansının en skorer ikinci oyuncusu olmuş, skorer kimliğini net olarak kanıtlamış bir isim. Fiziği gereği zaman zaman 3 numaraya da kayabiliyor ki ribaundlara verdiği katkıyla zaten işin sadece skor boyutunda olmadığını gösterdi NCAA kariyerinde. Solak oyuncu güçlü fiziği, atletizmi ve dengesiyle potaya yaptığı her penetrede skor üretebilme kabiliyetine sahip. Ayrıca dribbling üstünden kendi şutunu yaratabilmesi de onu komple bir skorer yapıyor, özellikle orta mesafe şutları ile savunmaların korkulu rüyası oldu NCAA kariyeri boyunca. İşin savunma tarafında da uzun kolları ve fiziksel artıları ile özellikle 2 numarada takımına iyi katkı veriyor, oyunun bu alanında da enerjisiyle etkili oluyor. Özetle siyah beyazlılar bence kaliteli kumaşa sahip olan, yüksek potansiyelli ve skorer bir kanat oyuncusu, tam bir bitirici katıyor kadroya.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Lebron’un Oğluna 5 NCAA Takımından Teklif Var!

Lebron James artık kariyerinin sonuna geliyor ve onun mirasını devam ettirmesi beklenen oğulları Bronny ile …