Güncel Haberler

Bir NCAA Maçında Tam 111 Üçlük Denemesi!

Amerikan Kolej Basketbolu’nda (NCAA), Division 3 takımlarından Grinnell ile Emmaus arasında oynanan karşılaşmada akılalmaz bir olay yaşandı.

“Rekorların takımı” Grinnell, 124-67 galip ayrıldığı maçta tam 111 üçlük denemesinde bulunarak NCAA’de yeni bir rekor kırdı. Yayın gerisinden 40 isabet bulan Grinnell, 6 kez serbest atış çizgisine geldi ve karşılaşma boyunca hiçbir zaman iki sayılık atışlara başvurmadı.

Takımın koçu David Arseneault Jr, maçın ardından “10 yıldır merak ettiğim bir şeydi. Bunu yapmak gerçekten mümkün müydü ve eğer yaparsanız, ne olurdu? Bunu görmek istedik ve açıkçası ilginç bir deneyim oldu” şeklinde konuştu.

Grinnell Koleji’nin 111 üçlük denemesi, Troy’un 12 Ocak 1992’de DeVry’ye denediği 109 üç sayılık atışı geride bıraktı. Kötü şöhretli maçı 258-141 kazanan Troy, NCAA tarihindeki en yüksek skorlu karşılaşmanın yaşanmasına sebebiyet verdi.

Pek tabii, Grinnell’in yaptığı tek şey maç boyunca üçlük denemesinde bulunmak değildi. Aynı zamanda bu denemeleri isabete çevirmeyi başardılar. %51.1 ile 40 üçlük isabeti kaydeden Grinnell, böylelikle NCAA tarihinde ikinci sıraya yerleştiler.

“NCAA’de bir maçta en fazla üçlük atan takım kim?” diye sorulduğunda, olayın aktörleri yine aynı. Grinnell Koleji, 2018 yılında yine Emmaus karşısında tam 42 üçlük isabeti buldu ve söz konusu rekorun sahibi oldu.

Aslında Grinnell Pioneers’e “rekorların takımı” desek yanlış olmaz. NCAA tarihinde bir maçta en fazla sayı atan oyuncu da buradan çıktı. 2012 yılında Faith Baptist potasına tam 138 sayı bırakan Jack Taylor, sosyal medyada viral oldu ve hatta ESPN ile röportaj bile yaptı. Öyle ki, Pizza Hut, bu rekoru onurlandırmak için pizzaları 1.38 dolara sattı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Türk Telekom’un Rakiplerinden Promitheas, Çaylak Hellems ile Anlaştı

7DAYS EuroCup‘da ülkemizi temsil edecek olan Türk Telekom ile aynı grupta yer alacak Promitheas kadrosunu …