Güncel Haberler

Unics Kazan 5 İsimle Yollarını Ayırdığını Açıkladı

7DAYS EuroCup ve VTB Ligi‘nin iddialı ekiplerinden Unics Kazan, yeni sezon yapılanmasına iç transferden başladı.

Rus ekibi yeni sezonda koç Priftis’in planlarında yer almayan ve kontratları sona ermiş olan 5 isimle yollarını ayırdığını açıkladı.

Raymar Morgan, 31 yaşında olan 2.02 metre boyundaki oyuncu, bu sezon EuroCup’da 14 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken 11.3 sayı, 5.1 ribaund, 1.1 asist ve VTB Ligi’nde ise 12 maçta ortalama 20.3 dakika süre alırken 13.4 sayı, 4.9 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Halen EuroCup ya da Şampiyonlar Ligi’nde iddialı olan takımlarda süre alabilecek önemli bir silah, temsilcilerimizin de değerdirmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Alex Tyus, 32 yaşında olan 2.03 metre boyundaki tecrübeli uzun, EuroCup sahnesinde 16 maçta ortalama 24.4 dakika süre alırken 10.8 sayı, 6.4 ribaund, 1.3 blok ve VTB Ligi’nde ise 18 maçta ortalama 24.0 dakika sahne alırken 10.3 sayı, 6.1 ribaund, 1.2 blok istatistikleri ile mücadele etmişti. Tecrübesi, kalitesi ve çember savunması artı ribaundlardaki katkısıyla halen Euroleague seviyesinde alternatif uzun rolünde görev alabilecek durumda ki Panathinaikos da onunla ilgileniyor.

Elgin Cook, 1.97 metre boyunda olan 27 yaşındaki forvet, EuroCup sahnesinde sadece 1 maçta ortalama 18.0 dakika süre alırken skor katkısı verememiş, 3.0 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile oynamıştı. Ancak Avtodor forması ile sezonun ilk bölümünde kalitesini net olarak göstermişti. Atletizmi ve topu yere vurabilmesi ile her iki forvet pozisyonunda da fark yaratabilen bir isim. Partizan onunla ilgileniyor ve mutlaka Euroleague temsilcilerimiz hariç diğer ekiplerimizin mutlaka devreye girmesi gereken oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum.

Haukur Palsson, 1.97 metre boyunda olan 28 yaşındaki forvet, EuroCup sahnesinde 12 maçta ortalama 17.9 dakika süre alırken 4.4 sayı, 1.9 ribaund ve VTB Ligi’nde ise 8 maçta ortalama 16.6 dakika sahne alırken 5.9 sayı, 2.0 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Andrey Koshcheev, 2.05 metre boyunda olan 33 yaşındaki uzun forvet, EuroCup sahnesinde 4 maçta ortalama 8.0 dakika süre alırken, VTB Ligi’nde ise 10 maçta ortalama 11.6 dakika süre alırken 2.6 sayı, 2.0 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …