Güncel Haberler

Panathinaikos’da Bentil Kalıyor, Yeni Hedef Hayes

Geçtiğimiz günlerde sizlere ilettiğim üzere Panathinaikos, koç Pitino’dan boşalan başantrenörlük görevine kimi getireceğini belirlemiş, iş sadece resmi açıklamaya kalmıştı.

Bu gelişmenin ardından Yeşiller’in pota altı rotasyonu da şekillenmeye başladı.

Takımdan ayrılması beklenen Thomas ile Wiley’nin yerini doldurabilmek için listelerinde bir çok isim vardı ancak koç Vovoras farklı ve daha mütevazi hedefler belirlemiş durumda.

Genç koç bu sezon koç Pitino’dan pek fırsat kapamayan Ben Bentil ile yeni sezonda da devam etmek istiyor ve 4 numara pozisyonunda onu kullanmak amacında.

2.05 metre boyunda olan 25 yaşındaki Ganalı forvet, Yunanistan Ligi’nde 6 maçta ortalama 11.3 dakika süre alırken 4.3 sayı, 4.5 ribaund ve Euroleague’de ise 23 maçta sadece 8.6 dakika süre alırken 3.1 sayı, 2.0 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Koç Vovoras’ın Wiley yerine 5 numara rotasyonuna eklemek istediği isim ise bu sezon Cantu forması ile iyi işlere imza atan genç uzun Kevarrius Hayes. Atletik uzun EuroCup ekibi Buducnost’un da listesinde yer alıyordu.

2.06 metre boyunda olan 23 yaşındaki Hayes, ilk profesyonel senesinde yani çaylak sezonunda Cantu forması ile Serie A’da 20 maçta ortalama 28.6 dakika süre alırken 9.6 sayı, 7.3 ribaund, 2.6 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

Genç pivot, uzun kolları, atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile hem ribaundlar konusunda hem de çember koruma konusunda bu sezon dikkatleri üstüne çeken bir isim oldu. Serie A’nın en verimli uzunları arasında yer alan Hayes, profesyonel kariyerine iyi bir başlangıç yapmış oldu. Euroleague seviyesi için biraz toy kalacağını düşünüyorum. Tecrübe kazanıp bu sahneye çıktığı takdirde Olympiakos’daki Ellis tarzında bir katkı verebileceğini düşünüyorum. Ancak Panathinaikos bütçeyi küçültecek olsa da Hayes’in bir tık daha üstündeki oyunculara yönelmesinin doğru olacağını düşünüyorum ki aslında listelerinde bu anlamda daha uygun isimler de var:

Maccabi ve Panathinaikos, Booker ile İlgileniyorlar
Panathinakos, Pota Altını Tecrübeli Bir İsimle Güçlendirmek İstiyor
Panathinaikos, Pota Altı Rotasyonunu Tanıdık Bir İsimle Güçlendirmek İstiyor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …