Güncel Haberler

ÖZEL: Real Madrid, CSKA’nın Yıldızı ile İlgileniyor!

Turkish Airlines Eurolaegue‘de 2019-20 sezonunun resmen iptal edilmesinin ardından artık takımlar tamamen ufak ufak başladıkları transfer hareketlerine hız vererek yeni sezon hazırlıklarına başlayacaklardır.

Ligin ekonomik anlamda da sportif anlamda da en güçlü takımlarından biri olan Real Madrid de her zamanki gibi markette aktif takımlardan biri olacak. İspanyol devinin bir çok yıldızına NBA takımları kanca takmış durumda bildiğiniz gibi. Bunlar arasında Arjantinli guard Campazzo da var. Ancak NBA’e gidebilmesi için ağır şartlar var önünde.

FLAŞ: Real Madrid’in Yıldız Guardı NBA Takımlarının Radarında

Arjantinli sihirbazın takımdan ayrılması durumunda guard rotasyonuna bir yıldız takviyesi yapmak isteyen Real Madrid’in gündeminde 2 Yunan oyun kurucu vardı bugüne kadar:

FLAŞ: Real Madrid, Calathes ile İlgileniyor
ÖZEL: Real Madrid de Sloukas’a Teklifini Sunuyor!

Ancak geçtiğimiz günlerde ilginç gelişmeler yaşandı. Hatırlayacağınız üzere CSKA Moskova ile yeniden anlaşmasına kesin gözüyle bakılan Mike James, bir açıklama yaparak Rus ekibi bir ön anlaşma vs yapmadığını ve serbest kalacağını belirtmişti. Artından İspanya’dan gelen haberler çeşitli kaynaklar tarafından da doğrulandı; James’in menajeri Real Madrid’i arayarak oyuncusunun boşta olduğunu kulübe hatırlatmış.

Bu gelişmelerin ardından da artık James – Real Madrid birlikteliğinin olasılığı kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlanmış durumda.

1.85 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli guard, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 21.1 sayı, %42.0 3sayı, 3.3 ribaund, 4.3 asist, 20.9 verimlilik puanı istatistikleri ile oynamıştı.

Yıllık 1.8 milyon dolar kazanan skorer guard, bir çok oyuncu ve koça göre bu sezon Euroleague sahnesinde Larkin ile beraber savunulması en zor ve aynı zamanda patlayıclığı artı atletizmi ile izlemesi en keyif veren isimdi. Real Madrid de onun özelliklerini daha da çok öne çıkarmasın sağlayabilecek bir sistemde oynuyor. Yüksek tempo, sınırsız krediye sahip birebirler, erken üçlükler… Tüm bunları Real Madrid’in tempoya dayalı sistemi içerisinde en üst seviyede yapabilecek oyuncuların başında geliyor James. Bu sezon CSKA forması ile saha görüşü ve pas trafiği konusunda da iyi sinyaller veren James’in Real Madrid’e güç katacağını düşünüyorum. Sakatlıkların iyice yıprattığı Llull ve yaşı ilerleyen Carroll’ın Campazzo’nun ayrılması durumunda Real’in skor yükünü çekmesi zor görünüyor. Bu nedenle James hamlesi nokta atışı olur onlar için eğer Campazzo yukarıdaki linkte belirttiğim yüksek bonservisini kendi cebinden ödemeyi kabul edip NBA’in yolunu tutarsa…

https://www.youtube.com/watch?v=Hq5XhuWN4-w&t=8s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …