Güncel Haberler

Panathinaikos, Pota Altı Rotasyonunu Tanıdık Bir İsimle Güçlendirmek İstiyor

Yeni sezonda küçülmeye gideceği söylenen ekiplerden biri olan Panathinaikos, pota altı rotasyonunu güçlendirmek için tanıdık bir ismi gündemine aldı.

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı kurucu takımlarından biri olan Yunan ekibi, Wiley yerine 5 numaraya bir takviye yapmak istiyor ve bu konudaki listelerinde yer alan isimlerden biri de sezona Teksüt Bandırma’da başlayan sonrasında Hapoel Jerusalem‘e transfer olan Emanuel Terry.

2.06 metre boyunda olan 23 yaşındaki atletik uzun, Bandırma ile BSL’de 20 maçta görev alırken 10.8 sayı, 7.9 ribaund, 1.3 asist, 1.1 blok, 1.1 top çalma ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 14 maçta 11.9 sayı, 9.9 ribaund, 1.9 asist, 1.1 blok, 1.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. Jerusalem ise sadece 2 Şampiyonlar Ligi maçında ortalama 11.0 dakika süre almış, 4.0 sayı, 3.0 ribaund, 1.0 top çalma istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Atletik özellikleri, çabuk ayakları ve ribaundlardaki katkısı ile Euroleague sahnesinde alternatif uzun olarak katkı verebilecek bir isim Terry. Elbette henüz Avrupa sahnesindeki tecrübesi pek yeterli değil ama bütçesini düşürmesi beklenen Panathinaikos’un bu tarz potansiyelli ancak düşük tecrübeli oyunculara yönelmesi normal ki Terry de ne kadar değerli bir parça olduğunu Bandırma forması ile göstermişti Şampiyonlar Ligi sahnesinde. Bakalım eğer bu anlaşma olursa Terry, Euroleague sahnesinde beklenen patlamayı yakalayabilecek mi.

https://www.youtube.com/watch?v=8z22qC2nD7U

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …