Güncel Haberler

Panathinaikos, Başantrenörlük Görevine Vovoras’ı Getiriyor

Panathinaikos‘da Rick Pitino ile yollar ayrıldıktan sonra yeni koçun kim olacağı merak konusuydu.

Mart ayında Pitino’nun ayrılmasının ardından Panathinaikos’un koçluk görevi için bir çok isim ortaya atılmıştı ama Yunan ekibi bu önemli görevi yuvadan birine vermeyi tercih etti, 6 yıldır kulüpte yardımcı antrenörlük görevi yapan Giorgos Vovoras‘ı başantrenörlük görevine getiriyorlar.

43 yaşındaki genç koç kariyerinde bu seviyedeki ilk başantrenörlük görevini tecrübe edecek.

2012 yılında katıldığı Panathinaikos bünyesinde sırasıyla Pedoulakis, Pascual ve Pitino gibi önemli koçların yanında yardımcılık yaparak pişmişti. 2014’de Unics Kazan’da yardımcı koçluk yaptıktan sonra 2015-16 sezonunda ise APOEL Nicosia’da başantrenörlük görevi yaptı ve ardından tekrar Panathinaikos’a döndü.

Bu karar ile ilgili resmi açıklamanın Haziran başında yapılması bekleniyor ve yapılacak basın toplantısında bu haberin dışında takımın sahibi Dimitris Giannakopoulos’un da takımın geleceği hakkında alınan kararları duyurması bekleniyor.

2019-20 sezonu askıya alınmadan önce Yeşiller 28 maçtan 14 galibiyet toplamış ve kendilerine 6.sırada, play-off için avantajlı bir konumda yer bulmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …