Güncel Haberler

Panathinakos, Pota Altını Tecrübeli Bir İsimle Güçlendirmek İstiyor

Yeni sezon öncesi pota altına Wiley yerine atletik bir isim eklemek isteyen Panathinaikos‘un gündeminde tanıdık ve tecrübeli bir isim var.

Daha önce ülkemizde Anadolu Efes ve Galatasaray forması da giymiş olan, bu sezonu ise Rus ekibi Unics Kazan‘da geçiren Alex Tyus, Yunan ekibinin gündeminde. İsrail pasaportu da bulunan Birleşik Amerikalı uzunun Rus ekibi ile yeni sezon için 1 yıllık opsiyonu var.

Yeşiller’in bu pozisyon için ilgilendiği diğer isimler, sizlerle aşağıdaki gibi paylaşmıştım:

Panathinaikos, Pota Altı Rotasyonunu Tanıdık Bir İsimle Güçlendirmek İstiyor
Panathinaikos, Daçka’dan Ayrılan Jones’u Listeye Aldı
Panathinaikos Pota Altını Tanıdık Bir İsimle Güçlendirmek İstiyor

32 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Tyus, bu sezon askıya alınana kadar 7DAYS EuroCup sahnesinde 16 maçta ortalama 24.4 dakika süre alırken 10.8 sayı, 6.4 ribaund, 1.3 blok ve VTB Ligi’nde ise 18 maçta ortalama 24.0 dakika süre alırken 10.3 sayı, 6.1 ribaund, 1.2 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

Atletik özellikleri, blok tehditi ve ribaundlardaki savaşçı kimliği ile sadece 2.03 metre boyunda olmasına rağmen Euroleague sahnesinde ne kadar faydalı olabileceğini zaten Anadolu Efes ve Maccabi formaları ile göstermişti. Panathinaikos’a da ikili oyun savunmasında ve çember koruma konusunda olumlu katkı vereceğini düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=0Gp5SE1_U6I

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …