Güncel Haberler

Maccabi ve Panathinaikos, Booker ile İlgileniyorlar

Yeni sezon öncesi pota altı rotasyonunu yenilemek isteyen iki Turkish Airlines Euroleague ekibi, Maccabi Tel Aviv ve Panathinaikos, atletik uzun için karşı karşıya gelebilirler.

Bayern Munich’te geçirdiği başarılı sezonun ardından bu sezon Khimki forması ile de iyi işlere imza atan Birleşik Amerikalı uzun Devin Booker‘ın kontratı bu yaz sona erecek ve iki ekip de onunla ilgileniyorlar.

2.05 metre boyunda olan 29 yaşındaki atletik uzun, sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 21.9 dakika süre alırken 11.6 sayı, %45.9 3sayı, 4.8 ribaund, 1.2 asist ve VTB Ligi’nde ise 18 maçta ortalama 21.6 dakika sahada kalırken 13.4 sayı, %53.3 3sayı, 4.1 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Shved liderliğinde yüksek tempoda oynayan koç Kurtinaitis’in Khimki’sinde pota altı rotasyonunun en güvenilir ismiydi bu sezon Booker. Güçlü fiziği, atletizmi ve dış şut tehditi ile beraber hem savunmada hem de hücumda takımına istikrarlı katkı veren tecrübeli oyuncu, sırtı dönük silahlarını da geliştirdi ve artık sadece bir ikili oyun bitiricisi değil. Ayrıca 4 numaradan devşirme olduğu için topu da yere burabilen bir uzun ve 5 numarada çabukluk avantajı ile hem ters eşleşme yaratıyor hem de ikili oyun savunmasında kısaların karşısında kalabiliyor. Maccabi’de Black’in ve Panathinaikos’da Wiley’nin yerini rahatlıkla doldurabileceğini, hatta onlardan daha faydalı olabileceğini düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Y4yTfbSWenE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …