Güncel Haberler

FLAŞ: Real Madrid’in Yıldız Guardı NBA Takımlarının Radarında

Her sezon üstüne koyarak ilerleyen ve Real Madrid‘in geçirdiği başarılı sezonun temel yapıtaşlarından biri olan Facundo Campazzo, NBA takımlarının radarında.

Crosarka’nın haberine göre Arjantinli yıldız ile Dallas Mavericks ve San Antonio Spurs ile ilgileniyorlar.

2018 yazında Real ile 3 yıllık bir anlaşmaya imza atan Campazzo’nun kontrata göre bu yaz NBA çıkış hakkı bulunuyor. Ancak bu hakkı kullanabilmesi için kulübe 6 milyon dolar buy-out ödenmesi gerekiyor ve NBA kuralları gereği takımlar maksimum 725.000 dolar ödeyebiliyor oyuncu buy-out’ı için. Dolayısıyla Arjantinli yıldızın NBA macerasına başlamak için kendi cebinden 5 milyon 275 bin dolar tutarında bir meblağı Real’e ödemesi gerekecek.

1.81 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 24 dakika süre alırken 9.9 sayı, %31.0 3sayı, 2.3 ribaund, 7.1 asist, 1.4 top çalma, 15.4 verimlilik puanı istatistikleri ile komple bir performans sergilemişti.

Euroleague’in en komple oyuncularından biri olan Campazzo, sürati, boyuna rağmen güçlü fiziği ve lider özellikleri ile Real Madrid’i taşıyan isimlerden biriydi bu sezon. İşin hücum tarafında müthiş oyun zekası ve sihir niteliğinde verdiği paslarla rakip savunmaların nasıl canını sıktığını artı deliciliği ile birebirde durdurulması çok zor bir guard olduğunu biliyoruz. Bunun yanında savunmada da çok çalışkan ve sert bir oyuncu olan Campazzo, NBA guardları ile rahatlıkla birebirde kapışabilecek fiziğe, güce ve çabukluğa sahip.

https://www.youtube.com/watch?v=bF2wXgOwMwQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …