Güncel Haberler

FLAŞ: Real Madrid, Calathes ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague‘in güçlü takımlarından Real Madrid, takımın önemli isimlerinin NBA takımları ile anılmasının ardından yerlerini doldurmak üzere çalışmalara başladı.

İspanyol ekibinin en önemli oyuncularından Campazzo’nun kontratında NBA çıkış opsiyonu var ve kendisine NBA takımlarının da ilgisi mevcut. Bu nedenle Real Madrid markette guard alternatifleri arıyor ki listenin başında ise Sports Rabbi’nin haberine göre Yunan maestro Nick Calathes yer alıyor.

Yunan guardın aslında 2021 yazına kadar geçerli bir kontratı var Panathinaikos ile ama gelen haberler takımdan ayrılacağı yönünde. Eğer bu durum gerçekleşirse sizlere daha önce ilettiğim üzere CSKA Moskova da devrede olacaktır.

1.96 boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli maestro, sezon askıya alınana kadar Euroleague’de 28 maçta görev almış ve 13.3 sayı, 4.9 ribaund, 9.1 asist, 1.1 top çalma, 17.8 verimlilik puanı ile takımına liderlik etmişti.

Calathes 2015 yılından bu yana, tam 5 yıldır aralıksız olarak Panathinaikos forması giydi.

Yunan maestro, tartışmasız Euroleague tarihinin en zeki ve en dominant guardlarından biri. Asistleri, müthiş saha görüşü ve ikili oyunları tıpkı lakabı gibi bir maestro gibi yönetmesiyle izlemesi en keyifli oyuncular arasında yer alıyor. Real Madrid gibi tempoyu seven ve verimli hücum eden bir takımda Campazzo’nun gidişiyle, “beyin” rolünü en iyi şekilde doldurabilecek belki de tek isim Euroleague’deki oyuncular arasında. Hatta daha iddialı bir eklemeye yapayım, ben koç Laso’nun yerinde olsam içten içe Campazzo’nun NBA’e gitmesini ve yerine Calathes’in gelmesini isterim!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …